Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Enajst prejetih zadetkov in izpad iz pokala

Nogometaši Sobote so v slovenskem četrtfinalu pokala maršala Tita gostovali v Celju pri Kladivarju. Pred okrog 1500 gledalci so doživeli enega najhujših porazov, saj so izgubili z 11:2 (4:1) in to kljub temu, da so vodili z 0:1.

Kladivar: Bauman (Kranjc), Koren, Coklič, Kokotec, Vasić, Januz, Šega, Lukač, Per, Hribernik, Vodeb.

Sobota: Vrdjuka, Drvarič. Martinuzzi, Puškarič, Erjavec, Perić, Klepec (Maroša), Sečko, Miloševič, Maučec, Matjašec. Trener: Štefan Aki Norčič.

Strelci: 0:1 - Maučec (3'), 1:1 - Lukač, 2:1 - Vodeb (32'), 3:1 - Lukač (33' - 11m), 4:1 - Lukač (44'), 5:1 - Lukač (60'), 6:1 - Lukač (65'), 7:1 - Lukač (75'), 7:2 - Perić (76'), 8:2 - Hribernik (78'), 9:2 - Vodeb (80'), 10:2 - Hribernik (83'), 11:2 - Hribernik (88').   

To je bila tipično prvenstvena tekma, značilna po silovitem tempu v vseh 90. minutah. Maučec je že v 3. min. dosegel vodstvo za Soboto, kar Celjane ni zmedlo in so v takojšnjem protinapadu po Lukaču izenačili. Odlični vratar Sobote Vrdjuka je imel polne roke dela, da je v naslednjih minutah ubranil pravo "kanonado" celjskih napadalcev. V 32. min. pa je moral le popustiti, ko je Hribernik napravil pravi slalom med vso obrambo Sobote in nesebično podal Vodebu, ki je brez težav zadel v črno. Le minuto za tem je sodnik Jakše nekoliko preostro dosodil enajstmetrovko, ki jo je Lukač zanesljivo spremenil v zadetek. Tik pred odmorom je Lukač dosegel rezultat 4:1.

V drugem polčasu sta obe enajsterici nadaljevali z odprto igro, kajti Sobota se še ni vdala, Kladivar pa je nadaljeval s silovitimi napadi. Dogodki so potekali približno takole: v 60. min. je Vrdjuka komaj odbil Hribernikov strel, prisebni Lukač pa je to žogo usmeril v mrežo: 5:1. 62. min, prinese Maučecu samo strel v vratnico. V 65. min. je sijajni Hribernik, najboljši igralec današnje tekme v Celju preigral vso obrambo Sobote, podal Lukaču in že je 7:1. 76. min. - Perić zniža na 7:2. 78 min. solo akcija Hribernikva - 8:2. 80. min. Hribernikov voley v vratnico. 82. min. Vodeb z 18 m močno strelja - 9:2, 83. min. sprehod Hribernika skozi obrambo Sobote 10:2, 88. min. Hribernik zaključi serijo golov in . doseže končni rezultat 11:2.

Kljub porazu je Sobota igrala v polju dopadljivo, Kladivar pa se je izkazal kot menda še nikdar, kar še posebno velja za napadalni kvintet.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu