Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

S štirimi zadetki v četrtfinale

Nogometaši Sobote so se v osmini finala slovenskega pokala maršala Tita odpravili v Celje, kjer so merili moči s klubom ŽŠD Celje. Sobočani so slavili z 1:4 (1:1) in se uvrstili v četrtfinale. Naši nogometaši so premagali Celjane povsem zanesljivo in zasluženo z visokim rezultatom, ki je hkrati pomenil presenečenje za domače navijače, saj so mnogi med njimi vsaj na tihem upali na zmago.

Sobota: Vrdjuka, Perič, Martinuzzi, Skalar (Bagari), Erjavec, Klepec, Drvarič, Sečko, Miloševič, Maučec, Matjašec. Trener: Štefan Aki Norčič.

Celje: Ograjenšek, Šerulič, Vidmar, Zupanc, Jošt, Pretner, Jager (Cencen), Bjelav, Devčič, Belcer, Regner.

Strelci: 0:1 - Maučec (31'), 1:1 - Cencen (44'), 1:2 - Maučec (61'), 1:3 - Miloševič (77'), 1:4 - Miloševič (80').

Začetek je bil razburljiv, vrstili so se napadi obeh moštev, vendar so imeli gostje v obrambi več dela. Za na začetku lahko zapišemo, da je bil vratar Sobote Vrdjuka danes v zares odlični formi, bil je daleč najboljši mož na igrišču, pokazal je igro, kakršno ni v Celju že dolga leta prikazal noben vratar. Nič niso pomagale stoodstotne priložnosti Bijelca, Devčiča, Belcerja in Regnerja, kajti odlični Vrdjuka je bil vedno na mestu in nikakor ni dovolil, da bi se žoga skotalila za njegov hrbet. V vsej tekmi - bilo je v 44. min. - je Vrdjuka le enkrat kapituliral. Močan strel Regnerja iz neposredne bližine je sicer odbil, vendar je iznajdljivi Cencen našel pot v mrežo.

Obramba Celja je imela več slabih točk. Večino golov je namreč dosegla Sobota prav zaradi nepazljivosti domače obrambe. V 61. min. je iznajdljivi Maučec izkoristil napako branilcev, v 77. minuti pa je Miloševič z desnega krila streljal najprej v prečko, tako da se je žoga odbila v vrata. Tudi zadnji gol je posledica malomarne igre domačinov, saj je vratar neoprezno degažiral žogo prav na noge Miloševiču, kateremu seveda ni bilo težko poslati žoge v mrežo.

Zmaga Sobote je zaslužena, za Celje pa je današnje srečanje dobra lekcija - pred startom v slovenski conski ligi, kjer bodo morali Celjani zaigrati resneje in požrtvovalneje, saj tehnično znanje ne zadošča za uspeh v prvenstvenih srečanjih.

Tekmo je vodil dokaj dobro Butkovec iz Trbovelj.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu