Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Evropski boj Mure in Ludogorca brez zmagovalca
21. julij 2021

Začetna enajsterica Mure proti Ludogorcu. Stojijo od leve: Kai Cipot, Jan Gorenc, Matko Obradovič, Luka Bobičanec, Matic Maruško, Žiga Kous. Čepijo: Tomi Horvat, Mihael Klepač, Klemen Šturm, Žan Karničnik in Nino Kouter. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so se v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov z Ludogorcem razšli 0:0. V lepem vremenu si je tekmo ogledalo okrog 3000 gledalcev, ki so jo zapuščali z mešanimi občutki. Obe ekipi sta prikazali hiter in dinamičen nogomet, na koncu pa so najlepšo priložnost zapravili muraši.

Pričakovani enajsterici

Ante Šimundža tokrat ni presenetil s postavo, saj je v ogenj poslal enako enajsterico kot proti Shkendiji. Na drugi strani ni presenetil niti Dambrauskas. Na zelenico Fazanerije je poslal istih enajst mož kot na zadnji tekmi bolgarskega superpokala proti CSKA-ju, ki so jo zeleni dobili s kar 4:0.

Postava Mure: Obradovič - Gorenc, Maruško, Karničnik - Šturm, Horvat, Bobičanec (od 92. Mandić), Kouter, Kous - K. Cipot (od 81. Pucko), Klepač (od 92. Maroša). Trener: Ante Šimundža.

Postava Ludogorca: Kahlina, Ikoko, Plastun, Verdon, Nedyalkov, Gonçalves, Santana (81. Tchibota), Souza, Yankov (63. Wanderson), Sotiriou (70. Manu), Despodov. Trener: Valdas Dambrauskas.

Silovit Ludogorec v prvem polčasu

Ludogorec je v tekmo krenil silovito in takoj prevzel pobudo. Muraši so večinoma čakali in pretili iz protinapadov. Kljub začetnemu pritisku so gostje do prve priložnosti prišli v 21. minuti, ko je strel Sotirioua v kot preusmeril Šturm. V 32. minuti so do še lepše priložnosti prišli muraši. Klepač je prišel do strela z leve strani in streljal v levi, daljši kot Kahline. Le-ta je s konicami prstov žogo odbil v kot. Na drugi vratnici je bil za malo prekratek Kous. Nato so znova poskušali Bolgari, vendar sta Despodov in Souza bila nenatančna. Do konca polčasa so gostje poskušali še dvakrat, vendar streljali mimo vrat Obradovića. Prvi polčas je pripadel gostom, ki pa niso znali izkoristiti večje posesti in si niso priigrali nobene prav zares nevarne priložnosti.

Nevarna Mura v drugem polčasu

V drugi polčas je Mura stopila povsem drugače kot v prvega. Začela je silovito in prevzela pobudo ter bila nevarnejša od gostov. Najprej je v 49. minuti Klepač z dolgim diagonalnim strelom za kakšen meter zgrešil levi kot Kahlina. Minuto pozneje je Bobičanec z roba kazenskega prostora, rahlo z leve streljal v spodnji desni kot vratarja, vendar je bil le-ta na mestu. V 51. minuti je bil po podaji Klepača z roba kazenskega prostora nenatančen Šturm. V 61. minuti so bili prvič v drugem polčasu nevarni tudi gostje. Ikoko je pobegnil v kazenski prostor in zadel zunanji del mreže Obradoviča. V 77. minuti je po izgubljeni žogi Žana Karničnika Ludogorec izpeljal nevaren protinapad, ki ga je zaključil rezervist Elvis Manu. Na srečo domačih navijačev v Fazaneriji pa je žoga za nekaj centimetrov zgrešila levo Obradovićevo vratnico. V 83. minuti je najlepšo priložnost na tekmi zapravil Kous. Karničnik je pobegnil po desni strani preigral dva igralca Ludogorca, poslal povratno žogo kjer jo je z desetih metrov v prečko poslal Kous. Klepaču nato odbite žoge ni uspelo spraviti za hrbet Kahline. V 87. minuti so do priložnosti prišli tudi Bolgari, vendar je Despodov z glavo meril mimo vrat. To je bila obenem zadnja priložnost na tekmi.

Tekma na visokem nivoju

Muraši so odigrali taktično zelo dobro tekmo. Gostom so pustili iniciativo, niso pa jim dovolili resnejših priložnosti. Prežali so na proti in pol protinapade in le malo je zmanjkalo, da bi se v Bolgarijo odpravili s prednostjo enega zadetka. Za napredovanje bo v Razgradu potrebno zmagati. Pohvaliti je potrebno tudi publiko, ki je ves čas glasno spodbujala nogometaše Mure.

Statistični posladki

To je bila tretja uradna tekma Mure s klubom iz Bolgarije. Leta 2012 so črno-beli dvakrat remizirali s CSKA-jem iz Sofije (0:0 in 1:1). Matko Obradović je odigral 100-to uradno tekmo v dresu Mure, Žan Karničnik pa 150. tekmo.

Za ogled tekme veljal PCT pogoj

Za ogled tekme je tudi tokrat veljal PCT pogoj. To pomeni, da so si tekmo lahko ogledali le obiskovalci, ki so preboleli koronavirus, bili cepljeni ali testirani. Klub je na vhodu striktno preverjal omenjene pogoje, saj bi v primeru neupoštevanja le-teh moral prevzeti kazensko in finančno odgovornost. Obiskovalce so pozivali naj pridejo na tekmo vsaj uro in pol pred pričetkom.

Izjave po tekmi

Valdas Dambrauskas: "Obe ekipi sta si priigrali nekaj priložnosti, na koncu pa je rezultat realen. Skušali smo dominirati tako kot vedno, igrali smo visoko in pritiskali na nasprotnika, medtem ko je Mura prežala na protinapade. Rezultat 0:0 je realen. Res dolgo časa se nam ni zgodilo, da ne bi dosegli gola. Zadevali smo v Evropi, prvenstvu, pokalu, tudi na prijateljskih tekmah, tokrat pa nam ni uspelo. Mura se je res organizirano branila. Zasluži si pohvale."

Ante Šimundža: "Fantje so odigrali dobro tekmo, na evropskem nivoju, tako kot smo se dogovorili. Realnost je, da smo rabili 15, 20 minut, da smo se privadili na njihovo hitrost, na njihovo dinamiko, ko pa smo vzpostavili ravnotežje, smo odigrali dobro. Prišli smo do nekaj lepih priložnosti in bili enakovredni nasprotniku. Vedno je težko, če ne zadaneš. Vendar pa je to evropski nivo, kjer odločajo malenkosti. Dovolili so nam malo priložnosti, prav tako mi njim, zato me veseli, da imamo aktivni rezultat."

Naslednji nasprotnik Mure?

V primeru napredovanja v 3. krog kvalifikacij za Ligo prvakov čaka Muro boljši v obračunu med grškim Olympiacosom in azerbajdžanskim Neftchijem. Prvo tekmo je z 1:0 dobil Olympiacos z 1:0. Če bo Mura poražena bo tekmovanje nadaljevala v 3. krogu Lige Evropa, kjer jo čaka poraženec dvoboja med madžarskim Ferencvarosem in litovskim Žalgirisom. Prvo tekmo je z 2:0 dobil Žalgiris.


IZ MEDIJEV

Nino Kouter in Cauly Oliveira Souza Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žiga Kous, Matko Obradovič in Matic Maruško. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kai Cipot poskuša zaustaviti Alexa Santano. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Dominik Yankov in Žiga Kous. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Jan Gorenc je kraljeval v obrambi Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žan Karničnik je odigral 150. uradno tekmo v dresu Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gledalci so bili dvanajsti igralec Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijaško vzdušje na Fazaneriji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijaško vzdušje na Fazaneriji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijaško vzdušje na Fazaneriji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijaško vzdušje na Fazaneriji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu