Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Feri Maučec je tudi odličen atlet

Feri Maučec v svojih dvajsetih letih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv Bojana Skalara

V nedeljo, 30. junija 1957, je bilo v Skopju tekmovanje za prvenstvo JLA (Jugoslovanska ljudska armada) v atletiki, na katerem je sodeloval tudi nogometaš Sobote Feri Maučec, ki služi vojaški rok.

Maučec se je izkazal že v predtekmovanju v Nišu in pozneje v Skopju, ko je zmagal v teku na 100 metrov in se uvrstil na prvenstvo JLA, ki je bilo prav tako v Skopju. Kot predstavnik Skopske armadne oblasti je z rezultatom 11,3 sekunde zasedel odlično tretje mesto in za seboj pustil nekatere državne atletske reprezentante.

 

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Franc Maučec

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu