Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Cvetko: Ne bomo vrgli puške v koruzo

Sobota leta 1957. Stojijo od leve: Slavko Svatina (trener), Jože Norčič, Cigüt (odbornik), Jurij Vrtarič, Ernest Hoyer (predsednik), Feri Zelko, Nikola Sirovina, Mirko Babič, Rudi Merica, Feri Maučec, Vlado Cvetko (sekretar), Ladislav Koblencer (tehnični). Čepijo: Ciril Klajnšček, Alojz Zach, Hribar, Feri Kološa, Janez Sečko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Gerenčer

Nogometaši Sobote, ki so se dolgo let uvrščali med boljše v Sloveniji so se v letošnji sezoni 1956/57 znašli na dnu prvenstvene rapredelnice v MVC ligi. O razlogih za tak neuspeh je spregovoril sekretar Vlado Cvetko, ki je dejal: "Letos nam res ne gre najbolje, čisto na dnu lestvice smo se znašli. Imeli smo precej smole v tekmovanju. Toda smola ni glavni vzrok. Pozna se nam, da smo izgubili kar štiri odlične igralce, ki so odšli v JLA na služenje vojaškega roka. Vrzeli smo za silo zakrpali z mladinci, toda mladi so še nedorasli težkim borbam in so neizkušeni. Predvsem pogrešamo odsotnost Ferija Maučeca. On je bil steber našega napada, srednji napadalec ali pa zveza."

Kako namerava Sobota prebroditi te težave? "Veste, ljudje so res nezadovoljni, preklinjajo in se hudujejo, ker ni uspehov. Vendar stvar ni tako preprosta, če izgubiš čez noč štiri dobre igralce. No, pa vendar nismo in ne bomo vrgli puške v koruzo. Mislim, da bo prihodnjo sezono že bolje."

Cvetko je dejal še, da perspektiva kluba ni tako slaba kot kaže položaj na lestvici. V klubu imajo dovolj strokovnjakov, ki bodo skrbeli za redno strokovno delo, treninge in ostalo kar je potrebno za uspešno delovanje kluba. Člansko moštvo bo treniral Ljubomir Deškovič, mladince in pionirje pa so zaupali Feriju Zelku, ki je bil nekoč steber Sobote, danes pa se je posvetil vzgoji mladega naraščaja. Igrišče je dobro, pa tudi denarja ne primanjkuje. Klub si je pomagal s tombolo, razen tega pa zanimanje za nogomet kaže tudi občinski ljudski odbor (OLO). Novica je toliko bolj presenetljiva, ker so občinarji še nedolgo tega zahtevali od nogometnega kluba, da ji plačuje zemljarino. Moralo pa bi biti ravno obratno, da bi OLO vzdrževal telesnovzgojne objekte in naprave. NK Sobota je letos od občine prejela 220.000 dinarjev podpore, občinarji pa so se pričeli vse bolj zanimati za rast športnih in ostalih organizacij. Tako se je predsednik soboške občine Jože Velnar udeležil letošnjega občnega zbora kluba in bil tudi izvoljen v odbor.

Življenje in delo v klubu teče po ustaljenih in normalnih tirnicah. Treningi so dvakrat tedensko, obisk pa je prav dober. V okviru odbora deluje tričlanska mladinska komisija, ki se posveča predvsem problemom mladine. Razen tega nogometaši sodelujejo tudi s partizanskim društvom, tako da ni nobenih težav glede skupnega izkoriščanja stadiona in telovadnice.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu