Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Fotozgodba - Sveti dres nosite

Igralci so se po koncu tekme "zagovarjali" pred navijači. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: SImon Horvat

Muraši so z včerajšnjim remijem proti Taboru znova razočarali svoje privržence. Ne toliko s samim pristopom in hotenjem, temveč s končnim izkupičkom. Nekoliko slabši rezultati so na tribune privabili manj gledalcev kot običajno. Po uradnih podatkih se jih je zbralo 1242. Pred stadionom ni bilo gneče kot smo je vajeni, smo pa opazili kar nekaj novosti. Novi klubski prostori pod sektorjema A in B počasi dobivajo končno podobo, prav tako nova klubska trgovina ter dnevni bar. Čarno-bejla bauta, kot so poimenovali novo trgovino bo svoja vrata odprla v sredo, 1. marca 2023.

Deset tisoč evrov za Dušana

Tekmo smo si tokrat ogledali s severne tribune. Tudi Black Gringosi, ki se jih je zbralo okrog 50 so se priključili akciji zbiranja prispevkov za Dušana Lepošo. Pred vhodom v svoj sektor so imeli lično škatlico s prostovoljnimi prispevki. Dušan je zvesti navijač Mure in bivši član navijaške skupine, ki se je julija 2022 med gorskim kolesarjenjem v Švici hudo poškodoval. Zlomil si je 5. vratno vretence, poškodovana pa je bila tudi hrbtenjača. Pred njim je dolga, zahtevna in naporna pot zdravljenja, ki bo vključevala številne stroške. Gringosi so se nanj spomnili tudi s transparentom "Drži se Dušan". Klub je v akciji, ki je trajala nekaj mesecev zbral 10000 evrov in jih predal njegovi družini.

Sveti dres nosite

Murine navijače je potrebno pohvaliti, saj so celotno tekmo, ne glede na to kako se je gibal rezultat, bodrili igralce. Vmes so se slišali tudi vzkliki "Sveti dres nosite". Proti koncu tekme sta na igrišče prileteli dve bakli, ki sta sicer nekoliko skazili celotno podobo, vendar je po drugi strani potrebno razumeti nezadovoljstvo, ki se kopiči že nekaj časa. Po koncu tekme so igralci prišli pred navijaški sektor na "zagovor" oz. pogovor z navijači, ki je trajal kar nekaj časa.

Na tekmo je prišlo manj obiskovalcev kot običajno. Na fotografiji je gozdna pot, ki vodi od Kopališke ulice do stadiona. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Pogled proti glavnemu vhodu stadiona. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Artikle so danes še zadnjič prodajali na stojnici. Na naslednji domači tekmi bo že odprta nova trgovina. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Čarno-bejla bauta je že opremljena z artikli. Otvoritev bo 1. marca 2023. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Pogled na igrišče med glavno in severno tribuno. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Zalivanje igrišča pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Eno izmed bakel je odstranil Mirlind Daku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Proti koncu tekme je na igrišče priletela še bakla. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Black Gringosi so poslali sporočilo Dušanu Lepoši. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Plakat "Muraši za Dušana". Avtorske pravice: nkmura.si Foto: NŠ Mura

Kako so igrali?

Kako so igrali Muraši na tekmi proti Taboru, ki je bila odigrana 21. februarja 2023? Ocenite igralce od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 23. februarja, ko bodo znani rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 115.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu