Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Gostovanje v neugodnih Domžalah

Luka Bobičanec in Gregor Sikošek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pred reprezentančnim premorom čakata Muro še dve super pomembni tekmi proti neposrednima tekmecema v boju za Evropo in sosedoma na lestvici, Domžalam in Mariboru. Čeprav črno-beli trenutno z igro ne blestijo pa so pokazali veliko taktično kulturo in disciplino, ki sta privedli do dveh zaporednih zmag. Enako pričakujemo v naslednjih petih dneh.

Iz obeh taborov

Domžale niso naiven tekmec, kar so dokazali na zadnjih tekmah, ki so jih skoraj vselej obrnili sebi v prid, za nameček pa so neporaženi že 9 tekem zapored. Trener Domžal je Dejan Djuranovič, nekdanji soigralec Anteja Šimundže iz Maribora. Igrajo podoben igralni sistem kot Mura, s štirimi v zadnji vrsti. Njihov motor je starosta med igralci in kapetan Senijad Ibričić, ki igra na enakem položaju kot naš Luka Bobičanec.

S tabora Mure ni nobenih posebnih novic glede igralskega kadra. Alen Kozar se vrača po poškodbi, vrnila sta se tudi Luka Bobičanec in Žiga Kous. Status dlje odsotnih je še vedno enak in bo tak najverjetneje ostal tudi v prihodnjih dveh tekmah. Na zadnji tekmi proti Domžalam je moral zaradi rahle poškodbe predčasno iz igre Jan Gorenc, vendar ga je uspešno nadomestil Matic Maruško. Nobena izmed ekip nima igralcev, ki bi morali počivati zaradi kartonov.

Letos dva remija 1:1

Mura in Domžale sta dve tradicionalni moštvi slovenskega nogometa, obe z lepo zgodovino in igranjem na najvišjem nivoju. Na zadnjih tekmah je rezultat med ekipama precej izenačen, čeprav imajo od osamosvojitve naprej črno-beli nekaj več zmag kot rumeni. Ob upoštevanju prvenstvenih in pokalnih obračunov je razmerje zmag 19 proti 9 v korist Mure. Obe letošnji tekmi sta se končali brez zmagovalca in sicer z 1:1. Nazadnje so črno-beli v Domžalah izvlekli remi z desetimi igralci. Na zadnji medsebojni tekmi na Fazaneriji je Domžale z izjemnimi obrambami reševal Grega Sorčan, ki je vmes prestopil v Gorico. Že takrat sta bila trenerja Šimundža in Djuranovič. Najboljši strelec Domžal je Dario Kolobarić, pri Muri pa bosta najbolj nevarna že omenjeni Luka Bobičanec in Nino Kouter, ki je Domžalam dal že sedem zadetkov.

Še vedno brez gledalcev

Tekmo bo sodil Mihael Antič, ki je doslej črno-belim sodil na treh tekmah. Še nikoli ni sodil tekme med Muro in Domžalami. Tekma bo še vedno odigrana brez gledalcev, prenos pa v sredo, 10. marca 2021 ob 17.00, na TV Slovenija 2.

Črno-beli so pred dvema tednoma zrušili niz neporaženosti Brava. Naslednji rumeni so na vrsti v sredo.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu