Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Še tretji letošnji remi Mure in Domžal

Tragični junak Mure Klemen Pucko v skoku s Sikoškom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije je Mura gostovala v Domžalah in igrala 1:1 (0:1). To je še tretji letošnji remi med tema dvema ekipama. Mura je ves drugi polčas igrala z igralcem manj, saj je bil ob koncu prvega dela izključen Klemen Pucko.

3-5-2

Ante Šimundža se je za boj z Domžalami odločil spremeniti sistem igre. Črno-beli so igrali sistem 3-5-2, pri čemer so zanjo linijo sestavljali Lovrić, Maruško in Karničnik. Na levem krilu je igral Pucko, na desnem pa Kous. Sredinski trio je pripadel Kouterju, Bobičancu in Horvatu, ki je zamenjal Oura. V napadu sta priložnost dobila Maroša in Žižek. Domačini so v boj poslali pričakovano enajsterico s kapetanom Senijadom Ibričićem na čelu.

Mura boljša v prvem

V prvem polčasu smo gledali šahovski dvoboj ebeh ekip. Nekoliko več so bili pri žogi domačini, vendar si niso priigrali nobene resne priložnosti, saj niso sprožili nobenega strela proti vratom Matka Obradovića. Na drugi strani je bila Mura dosti bolj konkretna, prežala pa je na hitre prehode v napad. Črno-beli so povedli v 10. minuti. Luka Bobičanec je izvajal kot, vratar Mulalić je žogo odbil a le do enega od svojih soigralcev od katerega se je odbila na noge Žanu Karničniku, ki jo je z dveh metrov poslal v prazno mrežo za 0:1. Domačini so prvič zagrozili v 36 minuti, ko je Jakupović s prostega strela stresel prečko Obradovića. Muraši so do konca polčasa imeli izjemno priložnost za povišanje vodstva. Dragan Lovrić je v kazenskem prostoru Domžal streljal z glavo v desni kot Mulalića, vendar je ta z izjemno obrambo preprečil drugi zadetek Mure. Tri minute pozneje, v 42. minuti, je Kevin Žižek sprožil močan strel z roba kazenskega prostora, vendar se je znova izkazal Mulalić. Ob koncu prvega polčasa je glavni sodnik Mihael Antić iz Dekanov zaradi drugega rumenega kartona izključil Klemna Pucka.

Domžale pa v drugem polčasu

Črno-beli so v drugi del krenili z desetimi igralci in do 64. minute povsem onemogočali domačine, ki so bili več pri žogi. Igra je potekala na polovici Mure. Ante Šimundža je nato izvedel nekaj menjav. Napadalca Marošo je zamenjal branilec Gorenc, Horvata Ouro in Žižeka Klepač. V 64. minuti je najboljši igralec Domžal Senijad Ibričić poskrbel za prvo nevarnost. Njegov strel z roba kazenskega prostora je Obradović ukrotil, enako kot strel Jakupovića v 68. minuti. Domačini so izenačili v 70. minuti. Ibričić je streljal z roba kazenskega prostora, žoga pa je pred vrati Mure prišla do Podlogarja, ki jo je preusmeril v mrežo za 1:1. Tudi po doseženem zadetku so bili Domžalčani nevarni in bliže drugemu zadetku.

Izgubljeni sodnik

Čeprav neradi komentiramo sojenje ne moremo mimo povsem izgubljenega Mihaela Antića, ki je s čudnim, neenakim in nerazumljivim kriterijem spravljal ob živce igralce in gledalce pred malimi zasloni. Najprej se je izkazal z "le" rumenim kartonom Sikošku, ki je dobesedno nokavtriral Kouterja. Zaradi tega so živci popustili tudi sicer umirjenemu Kousu, ki je stopil v bran svojemu soigralcu. V oči bodeta tudi prelahko podeljena rumena kartona Klemnu Pucku, ki ju sodnik z občutkom ne bi nikoli podelil. Bolj smo dobili občutek, da je šlo za kompenzacijo, ko predtem ni sodil prekrška Maruška v kazenskem prostoru Mure. Nerazumljive odločitve so dosegle vrhunec proti koncu drugega polčasa, ko je dosodil indirektni prosti strel v korist Domžal. Muraši so nepravilno vračali žogo Matku Obradoviću, ki jo je ujel, sodnik pa je prosti strel namesto ob gol avt liniji dosodil kar na sredini murinega kazenskega prostora. Če smo čisto natančni so domačini podobno vračanje izvedli tudi v prvem polčasu, vendar je takrat njegova piškalka ostala nema.

Biser komentiranja na Televiziji Slovenija

Tekmo je prenašala nacionalna televizija TV Slovenija 2, ki bi morala sloveti po svoji nepristranskosti. Strokovni komentator je bil nekdanji igralec in športni direktor Domžal Nenad Protega, ki je ves čas komentiranja neposredno navijal za Domžale in "poniževal" Muro. Ni mogel skriti svojega veselja, ko so Domžale uspele izenačiti in bil na koncu zelo razočaran ob rezultatu 1:1. Svoje je dodal tudi ob sodniških odločitvah, predvsem takrat ko so bile narejene v škodo Domžal.

Statistični posladki

To je bila že tretja letošnja tekma med Muro in Domžalami, ki se je končala z 1:1. Klemen Pucko je moral v 102. nastopu za Muro prvič predčasno pod prho. Nino Kouter je zabeležil 199. nastop za Muro, Tomi Horvat pa 99.

Lestvica

1. Olimpija     26 14 8 4 34:16 50
2. Maribor      26 13 9 4 52:32 48
3. Mura       26 12 8 6 31:18 44
4. Domžale      26 10 10 6 37:29 40
5. Koper       26 10 6 10 33:36 36
6. Bravo       26 8 10 8 26:26 34
7. CB24 Tabor Sežana 26 8 6 12 28:36 30
8. Celje       26 7 5 14 23:32 26
9. Aluminij     26 5 9 12 18:36 24
10.Gorica      26 4 7 15 17:39 19

IZ MEDIJEV

Prerivanje po prekršku Sikoška nad Koutrom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Glavni sodnik je dosodil indirektni prosti strel, potem ko so črno-beli nepravilno vračali žogo svojemu vratarju. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so uspešno zaustavili indirektni udarec domačinov. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žan Karničnik se veseli zadetka na tekmi Domžale : Mura (10. 3. 2021). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu