Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tradicionalni prekmursko - štajerski derbi

Luka Bobičanec na medijskem terminu pred tekmo Mura : Maribor (14. 3. 2021). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaše Mure čaka v nedeljo, 14. marca ob 14.45, tekma 27. kroga prve lige proti Mariboru. Gre za derbi kroga oz. tekmo drugo in tretjeuvrščene ekipe. Z zmago bi se črno-beli približali Mariboru na točko.

Druga najpomembnejša tekma

Zgodovinsko gledano so derbiji črno-belih proti Mariboru, takoj za Nafto oz. Lendavo, druga najpomembnejša tekma. To so tekme, ki so na stadione vedno privabljale veliko število gledalcev in to so tekme na katerih so igralci ene in druge ekipe iztisnili iz sebe več kot sto odstotkov. Moštvi sta doslej odigrali kar nekaj medsebojnih dvobojev, tudi pred samostojnim državnim prvenstvom. Najstarejši ljubitelji nogometa se verjetno spomnijo ene najslajših zmag iz leta 1960, ko je takrat še Sobota na Fazaneriji s 6:4 premagala Maribor. Nenadkriljivi Feri Maučec je dosegel štiri gole, Anton Šarotar pa dva. Tisti malo mlajši se spomnimo prve zmage črno-belih v samostojni Sloveniji iz leta 1992, ko je Ekrem Omerović z dvema zadetkoma potopil vijoličaste. Nedolgo nazaj so Muraši vzeli mero Mariboru, ko so zmagali s 4:1. To so tekme, ki štejejo več in tega se morajo zavedati tudi igralci.

Šimundža vs Gajser

Tekmo v Domžalah so črno-beli moštveno oddelali za desetko. Igrali so sicer v postavitvi 3-5-2, ki jo Ante Šimundža preferira redkeje kot standardno postavitev s štirimi zadaj. Za kakšno varianto se bo odločil tokrat bomo videli v nedeljo, je pa jasno, da ne bo mogel računati na Klemna Pucka, ki bo počival zaradi dveh rumenih kartonov, ki ju je prejel na zadnji prvenstveni tekmi. Goste bo v Murski Soboti prvič vodil donedavni pomočnik Maura Camoranesija, Saša Gajser. Z Antejem Šimundžo se zelo dobro poznata, saj sta v Mariboru dolgo časa sodelovala. Za črno-bele bosta največjo nevarnost predstavljala v zadnjem času prebujeni Mlakar in mladi Matko.

Medijski termin pred tekmo

V petek, 12. marca je Mura pripravila medijski termin v katerem sta na novinarska vprašanja odgovarjala Luka Bobičanec in trener Ante Šimundža. Po besedah trenerja je favorit Maribor.

Šimundža: "Maribor se je v zadnjem času stabiliziral. Pričakujem kvalitetno predstavo tako z naše kot z njihove strani. Igramo doma, želimo si biti tekmovalni. Po drugi strani ima Maribor dolgo klop, lahko veliko rotirajo in to v različnih postavitvah.  Mi bomo poskušali poiskati minuse Maribora in unovčiti svoje pluse. Pritisk pred tekmo je na strani Maribora, ki je pretendent za naslov."

Bobičanec: "Maribor ima veliko dobrih igralcev, veliko jih rotirajo in vsak, ki nastopi se želi dokazati trenerju. Morali bomo zelo garati za tri točke. Mi smo z zadnjimi tekmami zopet dobili svojo energijo oz. moštveni duh. Ko smo pa takšni smo pa za vsakega nasprotnika neugodni. Mi bomo storili vse, da tekmo dobimo in da še naprej ostanemo v vrhu."

Znova Kajtazović

Tekmo bo sodil Nejc Kajtazović, ki je vodil decembrsko tekmo med tema nasprotnikoma v Ljudskem vrtu. Sicer pa bo to za njega že peti prekmursko - štajerski derbi. Ker morajo zaradi epidemije koronavirusa tribune še vedno samevati, si bomo lahko tekmo ogledali na TV Slovenija 2. Ali bo v glavni vlogi zopet strokovni komentator Nenad Protega bomo še videli. Tokrat s strani naše nacionalke pričakujemo malo več profesionalnosti kot smo je bili deležni pred nekaj dnevi v Domžalah.

Ante Šimundža na medijskem terminu pred tekmo Mura : Maribor (14. 3. 2021). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ante Šimundža na medijskem terminu pred tekmo Mura : Maribor (14. 3. 2021). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec na medijskem terminu pred tekmo Mura : Maribor (14. 3. 2021). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu