Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

In memoriam: Jože Horvat - Didi (1946 - 2024)

Jože Horvat - Didi Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

V 78. letu starosti je umrl nekdanji igralec Mure Jože Horvat Didi. Rodil se je 4. maja 1946 na Pušči. Z nogometom je bil povezan celo življenje, tako kot igralec kot funkcionar. Bil je član mlajših selekcij Mure, članski ekipi pa se je prvič pridružil spomladi 1963. Na uradni tekmi je debitiral jeseni 1963 proti ljubljanski Svobodi in to skupaj s svojim bratom Štefanom, katerega vzdevek je bil prav tako Didi. Prvi zadetek je dosegel še istega leta proti Delamarisu (Izola).

Z Muro je leta 1970 osvojil naslov slovenskega prvaka, zaigral pa je tudi v takrat zelo močni II. zvezni ligi.

Didi je bil prejemnik številnih priznanj. Olimpijski komite Slovenije mu je podelil priznanje za ambasadorja romskega športa v Sloveniji in tujini. Bil je tudi prejemnik Bloudkove plakete ter priznanja Nogometne zveze Slovenije za delo z mladimi Romi. Bil je tudi predsednik Romske nogometne zveze Evrope.

Ohranili ga bomo v trajnem spominu.

Jože Horvat Didi leta 1966. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Jože Horvat

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu