Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Intervju z Mitjo Lotričem

Na spletni strani vestnik.si je bil objavljen intervju z Mitjo Lotričem. Prinašamo ga v celoti.

Mitja Lotrič je po skoraj desetih letih spet del Murine ekipe, pri kateri je pri 16 letih debitiral kot eden izmed največjih talentov slovenskega nogometa.

Napadalni vezist, ki bo letos dopolnil 27 let, ima za sabo že več kot 200 tekem v prvi slovenski nogometni ligi, nekaj izkušenj ima tudi z igranjem v tujini. Ob koncu sezone 2019/20, ki jo je s Celjem kronal z državnim naslovom in naslovom najboljšega igralca prve lige, se je preselil na Bavarsko h klubu Würzburger Kickers. Klub je pristal na zadnjem mestu druge nemške lige, Lotrič pa je začel iskati novega delodajalca. Našel ga je v svojem matičnem klubu. Po novem debiju v črno-belem dresu smo se pogovarjali o njegovih občutkih ob vrnitvi domov, kjer bo spet združil moči z Antejem Šimundžo in igralci, ki jih zelo dobro pozna že od nekdaj.

Kako je bilo ponovno zaigrati v Fazaneriji in kako to, da ste se iz Nemčije vrnili k Muri?

"Komaj sem čakal, da bom spet zaigral pred gledalci, saj vsi vemo, kako je bilo v minuli sezoni. Resda še potrebujem trening, da se vpeljem v sistem igre, ampak počutim se kot doma in verjamem, da glede prilagajanja ne bo težav. V tujini je lepo igrati, ampak doma je najlepše. V drugi nemški ligi sem odigral 24 tekem in lahko rečem, da je bila to zame dobra izkušnja, čeprav smo bili ves čas na dnu lestvice in tudi padli v tretjo ligo. Ko se je pojavila možnost odhoda v Mursko Soboto, smo se takoj dogovorili in prišel sem za eno leto kot posojeni igralec, ob koncu sezone pa se bomo pogovorili, kako naprej. V Muri poznam dosti fantov, tukaj se igra všečen nogomet v primerjavi z Nemčijo, igrajo se tudi evropske tekme. Vse to so razlogi, da sem prišel domov."

Ste v najboljših nogometnih letih in za sabo imate že "kilometrino" z nogometnih zelenic, a zmagoslavje s Celjem je bil verjetno eden izmed lepših trenutkov v karieri.

"Prvak sem bil prvič s Celjem, trener mi je zaupal tudi kapetanski trak in gotovo je bila celjska izkušnja čudovita. Poleg tega smo igrali podoben stil nogometa, kot se zdaj igra pri Muri, torej napadalen nogomet, kar mi najbolj ustreza. Od Dušana (Kosića, op. a.) sem veliko odnesel, ampak to je sedaj preteklost. Zdaj je moja glava pri Muri in verjamem, da se od Anteja lahko še veliko naučim. Ima veliko izkušenj, z Mariborom je igral tudi v ligi prvakov, in verjamem, da bo te izkušnje prenesel na nas. Kar se tiče mojih izkušenj, res je, za menoj je že dosti tekem in v desetih letih se stvari spremenijo, zdaj tudi drugače gledam na nogomet. Kot je dejal trener, odšel sem kot fant in se vrnil kot moški."

Vemo, kako je bilo s Celjem, da se je kot branilec naslova v naslednji sezoni boril za obstanek. Je ob nekoliko slabšem začetku prvenstva prisotna ta bojazen tudi pri Muri?

"Glede na to, kakšnega trenerja imamo in kaj zahteva od igralcev, verjamem, da se kaj podobnega ne more zgoditi. Tekem je še veliko. Res je, glava je nekako avtomatsko v Evropi, kar je po eni strani normalno, a ne smemo pozabiti na prvenstvo. Konec koncev ti prvenstvo prinaša Evropo. Treba bo najti ravnovesje, ampak glede na trenerja in ekipo si upam trditi, da se bo v Murski Soboti tudi naslednje leto igrala Evropa. Nič še ni izgubljeno."

V Murski Soboti se od vas pričakuje veliko, sploh ob odhodu enega izmed nosilcev igre, Nina Koutra. Menite, da boste lahko upravičili pričakovanja in zapolnili vrzel?

"Zavedam se, da so pričakovanja visoka, ampak tudi jaz veliko pričakujem od sebe. Na vsaki tekmi želim zmagati in biti najboljši, to me žene naprej. Nino je res pustil velik pečat in ogromno prispeval k uspehom, ki jih je zadnja leta dosegala Mura, ter dokazal, da lahko igralci iz slovenske lige igrajo za slovensko reprezentanco, če le dajo od sebe 100 odstotkov. Zdaj sem prišel v klub, ki je državni prvak, zato moram tudi sam dokazati nekaj več. Zgodovina je eno. To, da si bil najboljši igralec prve lige, sedaj ne igra vloge. Če se dobro vživiš in razumeš zahteve trenerja, lahko to ponoviš, sicer ne. Kolikor poznam sebe, s prilagajanjem ne bom imel težav in verjamem, da bom v največji možni meri upravičil pričakovanja navijačev."

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Mitja Lotrič

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu