Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Naliv, poškodbe in prekinjena tekma

Tekma je bila prekinjena v 60. minuti pri rezultatu 2:2. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Danes, 15. avgusta 2021, je bila na Fazaneriji tekma 5. kroga Prve lige med Muro in Radomljami. Pred okrog 1000 gledalci je tekmo predčasno prekinila nevihta, ki se je razbesnela nad Mursko Soboto. Glavni sodnik Borošak jo je prekinil v 60. minuti pri rezultatu 2:2 (2:2). Po tekmovalnem pravilniku bo preostanek tekme odigran v naslednjem prostem terminu, ki ga bo določila Nogometna zveza Slovenije.

Nosilci na klopi

Ante Šimundža je tokrat povsem premešal začetno enajsterico ter spočil nekatere ključne igralce pred prihajajočo evropsko tekmo s Sturmom. Presenečenje je sledilo v obrambni vrsti, saj je napadalec Kai Cipot tekmo pričel v obrambi. Mura ima v tem trenutku največje težave ravno v obrambi, saj je Lovrič pred kratkim prestopil v Ukrajino, Karamarko pa je poškodovan. Na klopi sta ostala Karničnik in Gorenc, ki sta odigrala večino dosedanjih tekem.

Postava Mure: Obradovič, K. Cipot (od 46. Karničnik), T. Cipot, Maruško (od 46. Gorenc), Pucko, Brkić (od 467. Horvat), Lorbek (od 53. Kozar), Lotrič, Mandić, Klepač, Maroša. Trener: Ante Šimundža.

Postava Radomelj: Šugić, Mužek, Guček, Jazbec, Blaić, Pišek, Zabukovnik, Rugašević (od 22. Ihbeisheh), Šarić, Božić, Varga. Trener: Rok Hanžič.

Šok in odprt boj v prvem polčasu

Črno-beli so tekmo pričeli katastrofalno. V prvem napadu je Zabukovnik pobegnil po desni strani in poslal nizek predložek na drugo vratnico, kjer je žogo iz bližine v mrežo pospravil Šarić. Po vodstvu gostov so muraši potrebovali nekaj časa, da se se zbrali in nato iz prve prave akcije izid izenačili. Maroša je v 13. minuti lepo našel Lotriča in z desetih metrov poslal žogo za hrbet Šugića za 1:1. Po doseženem zadetku je imela Mura več od igre, več napadala, vendar bila premalo konkretna ter tudi neodločna. Radomljani so v 34. minuti izvajali kot, Mura pa je bila neuspešna pri izbijanju žoge. Do nje je prišel Varga, ter jo s petih metrov poslal v mrežo za 1:2. Muraši so v zaključku polčasa znova zapretili in Maroša je v 45. minuti izenačil na 2:2. Ob koncu prvega polčasa so nebo prekrili oblaki, začelo pa je tudi rahlo deževati. Prvi polčas je zaznamovala še huda poškodba igralca Radomelj Rugaševića, ki je predčasno zapustil igrišče.

Naliv in zapravljena enajstmetrovka

V začetku drugega polčasa se je deževje okrepilo, nad Fazanerijo pa se je razbesnelo neurje. Naliv je bil rako močan, da se je komaj videlo iz enega konca igrišča na drugega. Z nekaj menjavami so črno-beli krenili po zmagoviti zadetek. V 53. minuti so gostje v svojem kazenskem prostoru storili prekršek nad Lorbkom, ki je igrišče zapustil z zlomljenim nosom. Glavni sodnik Borošak je pokazal na belo točko, Amadej Maroša pa je streljal preveč po sredini, zato je Šugić njegov strel obranil. Naliv je bil vse močnejši in sodniki so v 60. minuti tekmo začasno prekinili. Igralci so se odpravili v slačilnice in čez deset minut je sodniška trojka preverila stanje na igrišču. Zaradi močnega naliva so nastale luže, žoga se ni odbijala, zato je bila edina razumna odločitev konec tekme.

Po pravilniku bo preostanek tekme odigran v naslednjem prostem terminu, ki ga določi NZS. Zanimivo je tudi, da je Mura med tednom NZS zaprosila, da bi zaradi zgoščenega razporeda tekem črno-belih to tekmo prestavila na kasnejši termin. Tokrat jo je prestavilo vreme.

IZ MEDIJEV

Mitja Lotrič je izenačil na 1:1. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša je dosegel drugi zadetek za Muro in zastreljal enajstmetrovko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Črno oblaki nad Fazanerijo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Prekršek nad Lorbkom za enajstmetrovko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gneča v kazenskem prostoru Radomelj po prekršku nad Lorbkom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Posledica obilnih padavin. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Sodniška trojka preizkuša, če zelenica dovoljuje nadaljevanje tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Glavni sodnik Borošak je takole v 60. minuti odpiskal konec tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu