Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ka je praf? Ervin Kerčmar

Pri Muri sta igrala dva igralca z enakim imenom in priimkom - Ervin Kerčmar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: nkmura.si

V tokratni rubriki Ka je praf? vas sprašujemo o vašem znanju imena Ervin Kerčmar. Pri Muri sta igrala dva igralca s tem imenom in priimkom. Zanima nas ali veste če sta v sorodu? Na to vprašanje vas je 45% odgovorilo z da, 55% pa z ne. Glasovalo je 22 obiskovalcev.

Pravilen odgovor je DA. Ervin Kerčmar starejši in Ervin Kerčmar mlajši sta oče in sin. Oba sta igrala za Muro in po koncu igralske kariere delovala v klubu kot funkcionarja.

Kdo sta bila Ervin Kerčmar starejši in mlajši?

To, da sta pri Muri igrala oče in sin z enakim imenom in priimkom se ni zgodilo prvič. Znana sta še dva taka primera. Prvi tak primer je bil Ludvik Norčič starejši in Ludvik Norčič mlajši. Slednjega so imenovali tudi Lali Norčič. Drugi primer sta Vladimir Kukanja starejši in mlajši.

 

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu