Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Kaj je praf? Derbiji z Beltinci

Prizor s prekmurskega derbija med Muro in Potrošnikom, ki je bil odigran 4. avgusta 1996. Igralci Mure od leve: Srećko Ilić, Haris Alihodžić, Marijan Bakula in Adamo Baranja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V tokratni rubriki Ka je praf? se bomo dotaknili tekem z našim drugim največjim prekmurskim rivalom, Beltinci. Sprašujemo vas, kdaj je bila odigrana prva tekma med tema nasprotnikoma?

Doslej prva znana tekma med Muro in Beltinci je bila odigrana  2. avgusta 1942 v Murski Soboti. Na stadionu Mure sta se pomerila kombinirana ekipa Mure in Beltinci, ki še takrat niso bili ustanovljeni.

Obrazložitev in podrobnosti tekem z Beltinci si lahko preberete tukaj.

Glasovalo je 18 uporabnikov, pri čemer je pravilen odgovor 1942 označilo 17 % uporabnikov.

Rezultati so sledeči:
1942 - 17%
1951 - 28%
1974 - 28%
1991 - 28%

 

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu