Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Kar je verjel leta 2009 se je uresničilo 2023

Murina selekcija U14 leta 2002. Gregor Balažic stoji v zadnji vrsti peti z leve. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Murs skozi čas

Na zadnji prvenstveni tekmi minule sezone je Gregor Balažic končal dolgoletno igralsko kariero, v kateri je bil v članski nogomet vpet skoraj dvajset let. Je otrok Mure, ki so ga nepredvidljive klubske razmere leta 2005 dokaj hitro popeljale v druge sredine in tujino. Za Muro je debitiral pri sedemnajstih letih in sicer 30. aprila 2005. Kot sam pravi je bil ta debi zanj nekaj posebnega, tudi zato ker zaigral skupaj s svojim starejšim bratom in kasnejšim kapetanom Mure Markom Balažicem. "Debi pri sedemnajstih in to skupaj s starejšim bratom je bil zame posebno doživetje, ki se ga bom spominjal celo življenje. Ostaja le grenak priokus, da nisva več časa igrala skupaj," se spominja Balažic.

Kriva sta oče in brat

Z nogometom se je začel ukvarjati s šestimi leti. "Z nogometom sem se začel ukvarjati leta 1994, moj prvi trener pa je bil Babo (Glažar, op. a), kot smo ga imenovali otroci. Za nogomet sta me navdušila oče in starejši brat Marko. Vsi, ki smo takrat pričeli trenirati smo sanjali, da bomo nekoč igrali za člansko ekipo. To je bil tudi moj primarni cilj, da nekoč zaigram v črno-belem, na Fazaneriji, pred domačo publiko in Black Gringosi," se svojih začetkov spominja Gregor Balažic. "Otroške sanje so se mi izpolnile leta 2005 proti Zagorju. Po eni strani so bili občutki fenomenalni, po drugi pa slabi, kajti vedeli smo, da se je v klubu pripravljal črn scenarij. Takrat nobenemu domačemu igralcu ni bilo lahko, niti meni," je dodal Balažic.

Leta 2009 je vedel kje želi končati igralsko kariero

Je Gregor kdaj verjel, da bo kariero zaključil v Muri? "Tega si nisem predstavljal, mislim pa da je tako hotela usoda. Spomnim se, da sem leta 2009 oz. 2010, ko sem igral pri Gorici, v Murski Soboti preživljal božične praznike. Takrat sem enemu izmed navijačev Mure dejal, da bom kariero zaključil v Muri. Na koncu se vse zgodi z določenim razlogom in vesel sem, da sem svojo igralsko pot končal tu kjer sem jo začel. Za to priložnost sem neizmerno vesel," je dejal. "Ima pa moja igralska pot grenak priokus, in sicer da nisem z Muro osvojil nobene lovorike. Upam in želim si, da se mi bo želja izpolnila v drugačni vlogi," je za konec sklenil Balažic.

Igralska kariera in statistika

Gregor Balažic je v dresu Mure odigral 38 tekem in dosegel dva zadetka. S črno-belimi je dvakrat igral v Evropi ima pa tudi en pokalni nastop. Leta 2005 je odšel v mladinsko ekipo Benfice, kjer je ostal dve leti. Pot ga je nato vodila v B ekipo Espanyola, ki ga je posodil v  Águilas. Leta 2008 se je vrnil v Slovenijo in zaigral za Gorico. Od leta 2011 do 2014 je bil v ukrajinskem Karpati Lvov, nakar je odšel v beograjski Partizan. Leto 2017 je prebil v ruskem klubu FC Ural Yekaterinburg. Pred vrnitvijo k Muri je igral za grški Enosis Neon Paralimniou. Od leta 2008 do 2010 je bil član slovenske mlade reprezentance U21, zbral pa je tudi dva nastopa za člansko izbrano vrsto.

Takole so v Ekipi napovedali tekmo Mura : Zagorje leta 2005, v kateri sta kasneje zaigrala oba brata Balažic. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Ekipa

Gregor Balažic je 29. junija 2023 postal tehnični direktor kluba. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Gregor Balažic

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu