Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prekmurski derbi vseeno pripadel Muri

Začetna enajsterica Mure. Stojijo od leve: Mihael Klepač, Kai Cipot, Nikola Jovićević, Gaber Dobrovoljc, Klemen Mihelak in Žiga Kous. Čepijo od leve: Ivan Šarić, Timotej Brkić, Tomaž Brdik, Almir Kurtović in Srđan Kuzmić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Mura se je v drugi pripravljalni tekmi pomerila z lokalnim rivalom iz Beltinec. Na stadionu v beltinski »šumi« se je na lepo sredino popoldne zbralo okrog 1500 ljudi. Mura je začela v postavi Mihelak, Kuzmić, Dobrovoljc, Cipot, Kous, Kurtović, Brkić, Klepač, Jovićević, Šarić in Brdik. Beltinci na drugi strani pa Zver, Dvoršak, Kaučič, Štrakl, Zorman, Kosić, Sočič, Rantaša, Kokol, Čakš in Emruli.

Prvi počas

Pobudo je takoj na začetku prevzela Mura. Že v prvi minuti so muraši poskrbeli za dober prenos žoge proti Kousu. Akcija je izgledala obetavno, vendar je murašem žoga pred podajo v kazenski prostor spolzela v gol avt.

Tudi Beltinčani so zapretili že takoj na začetku, ko se je na levi strani Murinega kazenskega prostora sam znašel Čakš, a streljal mimo gola.

Mura je imela v prvem polčasu sicer precejšnjo posest, a se na žalost Murinih privržencev, kot ponavadi, muraši v vlogi favorizirane ekipe niso precej znašli in tako niso izkoristiti pritiska na vrata Beltinec. So pa slednji precej pretili iz protinapadov. Prvi polčas je tako potekal v slogu držanja žoge s strani Mure in protinapada Beltinec ob napakah murašev.

Kljub ugodnim temperaturam, je v triindvajseti minuti sledil premor za osvežitev, kar je pri navijačih sprožilo precej negodovanja.

Tekma se je nadaljevala dve minuti pozneje, vendar se tempo igre ni dvignil, gledali pa smo precej podobno predstavo. Beltinci so preko Čakša imeli dve zreli priložnosti, a je slednji prvo nameril točno v Mihelaka, drugo pa proti Melincem.

V dvaintrideseti minuti je po lepi akciji na desni strani zopet zapretila Mura. Kous je podal iz desne in čeprav je bila žoga malce predolga za Klepača, jo je hrvaški napadalec lepo odložil Kuzmiću. Ta je iz pol-voleja nameril proti levi vratnici Zvera in za las zgrešil okvir vrat.

Zadetek za 0:1

Mura si je v prvem polčasu privoščila precej napak in imela srečo, da jih Beltinci niso znali kaznovati. V devetintrideseti minuti pa je napako storila tudi obramba domačih. Klepač je v kazenskem prostoru odvzel žogo branilcu Beltinec, a preveč ležerno poskušal podati proti Jovičeviču, ki bi se v primeru dobre podaje sam znašel pred vrati Zvera. Tako je sledil kot, ki ga je izvajal Klepač. Po podaji iz kota je z glavo streljal Dobrovoljc, žoga pa je od prečnika prešla golovo črto. Tako je Mura končno kronala premoč v posesti in na polčas odšla s prednostjo ena proti nič.

Drugi polčas

V drugem počasu je Mura nastopila v precej pomlajeni zasedbi Raduha, Črnko, Sadriu, Proleta, Graj, Ščernjavič, Turudija, Zličić, Jelovica, Ignjič in Petković. Tako so Beltinci pritisnili na vrata Mure in slika v drugem polčasu je bila obrnjena.

Zadetek za 1:1

Že v drugi minuti nadaljevanja je nevaren strel domačih Raduha odbil v kot. Vrstili so se napadi Beltinec, ki so svojo premoč v drugem delu kronali po zadetku Vita Štraklja. Ta je z glavo ob bližnji vratnici Raduhe lepo zadel po predložku iz kota.

Brez priložnosti sicer Mura ni bila. Največ je poizkušala po desni preko Jelovice, tudi leva stran na kateri je igral Ščernjavič pa ni bila slaba. Manjkale so zadnje podaje, ki so bile s strani igralcev Mure prepozno oddane ali nenatančne.

Zadetek za 2:1

Tudi napake v obrambi so se še naprej dogajale. Večjo napako so tako v petindvajseti minuti nadaljevanja spet izkoristili domačini. Čakš je ukradel žogo Proleti in stekel v protinapad. Po obrambi Raduhe se je žoga spet odbila v noge Čakša, ta pa je na drugi strani opazil samega Kralja, ki je iz neposredne bližine na prazen gol zadel za dve proti ena.

Najkoristnejši igralec Beltinec, Čakš, je po vodstvu svoje mesto na igrišču predal Klepcu. Igra pa se je tako razživela in spremenila v srečanje z veliko priložnostmi.

Hiter obrat Mure na 2:3

V trideseti minuti je Mura lepo izigrala obrambo Beltinec. Žoga je prišla do Zličića, ki je enostavno zaposlil Petkovića, temu pa ni bilo težko zadeti iz petih metrov.

Podobno se je zgodilo še v štiriintrideseti minuti, ko je po ukradeni žogi na sredini igrišča do priložnosti na robu kazenskega prostora prišel Ščernjavič in z lepim preigravanjem spravil žogo do Petkovića. Ta je žogo brez težav spravil mimo vratarja Beltinec in izid izenačil na dve proti tri.

Muraši so nato pritisnili na vrata Beltinec. Do priložnosti sta še enkrat prišla Jelovica in Ščernjavič, a brez uspeha.

Pred koncem tekme, je po kotu Mure prišlo do protinapada Beltinec, ki pa je bil zaustavljen. Sodnik je označil konec srečanja, Mura pa je tako na drugi pripravljalni tekmi odnesla še drugo zmago.

Naslednje srečanje muraše čaka 1. julija, ko se bodo v Avstriji pomerili proti graškemu Šturmu.


Vstopnica za tekmo Beltinci : Mura. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Med tekmo. Pogled je z glavne tribune. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Začetni enajsterici. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Tekmo si je ogledalo okrog 1400 gledalcev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Murin trenerski štab pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Nikola Jovićević poskuša odvzeti žogo Adisu Emruliju. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Zapisnik s tekme Beltinci : Mura, 28. junija 2023. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu