Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Končno prva prvenstvena zmaga Mure v sezoni

Kai Cipot je bil v 90. minuti na pravem mestu in priboril zmago svoji ekipi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V 6. krogu Prve lige Telemach so črno-beli na Fazaneriji gostili Celje in v izdihljajih tekme zmagali z 1:0. To je bila prva prvenstvena zmaga Mure v tej sezoni.

Postava Mure: Obradović, Pucko, Maruško, Gorenc, Šturm, Horvat, Lotrič, Kous, Maroša (od 82. K. Cipot), Mandić (od 73. Karničnik), Škoflek (od 57. Klepač). Trener: Ante Šimundža.

Postava Celja: Raduha, Zaletel, Zec, Šporn, Flis, Svetlin (od 5. Vrbanec), Begić (od 75. Kerin), Brecl (od 46. Kadušić), Majevski, Medved (od 75. Žižek), Sokler (od 64. Jakobsen). Trener: Agron Šalja.

Celjani so bili boljši v prvem polčasu

Nogometaši Mure so tekmo pričeli zelo odločno in že v prvi minuti zamudili lepo priložnost za zadetek. Mandić je pobegnil po levi strani in poslal oster predložek v kazenski prostor, kjer je Maroša le za las zgrešil žogo. V peti minuti so bili aktivni tudi Celjani, potem ko je Medved s strelom z glavo oplazil vratnico. V prvem polčasu so bili igralci iz knežjega mesta nekoliko več pri žogi in tudi nekoliko bolj nevarni. V 30. minuti so do priložnosti znova prišli muraši. Mandić je lepo zavrnil žogo v sredino, do žoge se je dokopal Lotrič. Njegov strel z desetih metrov so gostje odbili z golove črte. To je bila tudi zadnja resna priložnost v prvem delu.

Muri je pripadel drugi polčas

Tudi drugi polčas je Mura pričela enako kot prvega - agresivno in z lepo priložnostjo Horvata, ki je s strelom z roba kazenskega prostora zadel desno vratnico Raduhe. Novo lepo priložnost so zapravili le minuto kasneje, potem ko jim po nerodnem posredovanju Raduhe ni uspelo zatresti mreže. V 69. minuti so do priložnosti prišli tudi gostje, vendar Obradović ni imel težkega dela. V 77. minuti je z dvajsetih metrov sprožil Klepač, vendar je Raduha njegov strel odbil nazaj v polje. Minuto pozneje je nekdanji muraš Jon Šporn streljal za las mimo desne vratnice Obradovića. V zaključku tekme je pričelo deževati, zaiskrilo pa se je tudi na igrišču. Gorenc je grdo podrl Žižka, le ta pa je ragiral s prerivanjem. Glavni sodnik je obema pokazal predčasno pot pod prho. V zadnji minuti rednega dela pa smo vendarle dočakali zadetek. Klepač je pobegnil po levi strani, poslal predložek v sredino. Gostje so njegov strel odbili v vratnico, žoga pa je prišla do Cipota, ki jo je potisnil v prazno mrežo. V zadnji minuti sodniškega podaljška pa so do priložnosti prišli še Celjani, vendar je ostalo pri 1:0 in prvi zmagi Mure v sezoni.

Izjave po tekmi

Ante Šimundža: "Začeli smo dobro in imeli tudi lepo priložnost, ko so izbili žogo z golove črte. Nato smo bili nekoliko nepravilno razporejeni in v drugem polčasu to popravili. Celje smo nato spravili v defenzivno pozicijo."

Tomi Horvat: "Dolgo smo čakali to zmago. Igrali smo dobro, bili smo ekipa in delali do konca, kar nas je na koncu nagradilo."

Agron Šalja: "Nisem nezadovoljen s predstavo. Mura je bila v drugem polčasu boljša in prevzela pobudo. V določenem obdobju tekme je zgledalo, da bomo mi prej prišli do zadetka. Nato so se zgodile stvari, ki ne sodijo na nogometna igrišča, ampak tudi to je del nogometa. Na koncu je bila Mura spretna za ta zadetek. Na Fazaneriji bi bil za nas pozitiven rezultat tudi točka."

IZ MEDIJEV

Žiga Škoflek in Ivan Mayeuski Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Stanipa Mandić in Advan Kadušić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matic Maruško in Žan Medved. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša je zapravil priložnost v prvi minuti tekme. Ob njem je David Zec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klemen Šturm je prišel do lepe priložnosti v 47. minuti. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Borba za vsako žogo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu