Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura izgubila prvo tekmo play offa za Ligo Europa
19. avgust 2021

Žiga Škoflek je dosegel svoj prvi zadetek za Muro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so se na prvi tekmi play offa kvalifikacij za Ligo Europa na Fazaneriji pomerili s Sturmom iz Gradca. Čeprav so muraši povedli z 1:0, so morali na koncu priznati premoč Avstrijcem, ki so slavili z 1:3. S tem si je Mura močno otežila delo v kvalifikacijah drugega najmočnejšega evropskega tekmovanja.

Škoflek od začetka

Mura je tekmo pričela s pričakovano zasedbo s Horvatom, Kozarjem in Bobičancem na sredini. Prvič je tekmo v začetni enajsterici pričel Žiga Škoflek.

Postava Mure: Obradović, Karničnik (od 70. Pucko), Maruško, Gorenc, Kous, Kozar, Bobičanec (od 62. Mandić), Horvat, Šturm, Škoflek (od 70. Maroša), Lotrič (od 79. Klepač). Trener: Ante Šimundža

Postava Sturma: Sibenhandl, Gazibegović (od 80. Jäger), Affengruber, Wütrich, Dante, Hierländer, Gorenc Stankovič, Kiteishvili (od 75. Kuen), Ljubić (od 80. Geyrhofer), Yeboah (od 75. Niangbo), Jantscher (od 66. Sarkaria). Trener: Christian Ilzer.

Odličen začetek Mure

Mura je tekmo pričela naravnost odlično. Po protinapadu je nova Murina desetica, Tomi Horvat lepo potegnil v sredino in podal na levo stran do Škofleka. Murin napadalec se je odločil za strel z dvajsetih metrov in zadel pod prečko za 1:0. Po zadetku so vajeti igre prevzeli modri iz Gradca, črno-beli pa so še naprej prežali na protinapade in igrali strnjeno v obrambi. Gostje so v 14. minuti zadeli, vendar so storili prekršek v napadu, tako da zadetek ni obveljal. V 18. minuti je angleški sodnik Michael Oliver dosodil enajstmetrovko za Sturm. Alen Kozar je nepravilno oviral Kiteišvilija, zanesljiv strelec pa je bil Jantscher. Gostje so bili še naprej odločnejši in v 23. minuti je slovenski reprezentant Gorenc Stanković streljal z glavo mimo leve vratnice Obradovića. V 26. minuti je poskusil še Ljubić. V 38. minuti je do priložnosti prišla tudi Mura, vendar je Bobičanec z dvajsetih metrov poslal žogo mimo leve vratnice.

Usodne tri minute in zgrešene priložnosti

V začetku drugega polčasa je do priložnosti znova prišel Škoflek, ko je poskušal v dvoboju ena na ena obiti vratarja Sturma, vendar je žoga na koncu končala v zunanjem delu mreže. V 60. minuti so gostje dosegli še drugi zadetek. Po predložku z desne strani se je sam na petih metrih znašel Kiteišvili in z glavo povedel Sturm v vodstvo z 1:2. Tri minute pozneje je Sturm dosegel še tretji zadetek. Kous je slabo oddal žogo v sredino, do nje je pritekel Yeboah, ki je sam stekel v kazenski prostor in premagal še Obradovića. Po tretjem zadetku so se prebudili tudi muraši in na vsak način poskušali doseči še en zadetek s katerim bi si olajšali delo na povratni tekmi. V 66. minuti je poskusil Lotrič, vendar je bil vratar Sturma na mestu. Lotrič je sicer zadel v 70. minuti, vendar je bil v prepovedanem položaju. V 75. minuti je bil dejaven Kous, kasneje pa še Maroša, ki se je znašel sam pred Siebenhandlom, vendar je na koncu zapravil priložnost. V sodniškem dodatku je znova poskušal Maroša, vendar je ostalo pri končnih 1:3.

Rezultat vara

Mura ni igrala tako slabo kot kaže rezultat, je pa za evropski nivo nekoliko prelahko zapravljala priložnosti in naredila preveč napak. Črno-beli so v prvem polčasu izgubljali preveč dvobojev na sredini, v drugem pa iz najbolj ugodnih situacij niso uspeli zadeti. V 62. minuti je moral zaradi poškodbe iz igre Bobičanec. Tekmo si je ogledalo več sto navijačev Sturma, ki so bili locirani na vzhodni tribuni. V določenih trenutkih tekme so podrli tudi ograjo, na koncu pa vendarle niso vdrli na igrišče. Za svoje dejanje so bili večkrat opozorjeni, grozila pa jim je tudi odstranitev v stadiona. Čeprav UEFA na evropskih tekmah ne dovoljuje gostujočih navijačev se je tokrat zaradi bližine obeh mest odločila drugače. Tako si bodo pristaši Mure lahko prihodnji četrtek v Gradcu ogledali povratno tekmo, za katero se cene kart gibljejo okrog 30 evrov. V Murski Soboti je bila cena karte 20 evrov, pogoj za ogled tekme pa je bil PCT (preboleli, cepljeni, testirani na covid). Tekmo je sodil znani angleški sodnik Michael Oliver, ki je za naš okus nekoliko prestrogo dosodil enajsmetrovko za Sturm.

Izjavi po tekmi

Ante Šimundža, trener Mure: "To je nivo na katerega se mi šele navajamo in verjamem, da se ga bomo navadili čim prej. Tekmo smo oddelali igralno dobro, rezultatsko pa ne. Dva zadetka smo prejeli iz dveh individualnih napak, ampak je to cena, ki jo moramo plačati. Če gledamo celotno dogajanje bi lahko bil rezultat malce bolj ugoden za nas."

Christian Ilzer, trener Sturma: "Mura je kot mačka, devet življenj ima. To moštvo igra vedno tako kot mora. V pravem trenutku lahko poviša tempo igre."

Koreografija pred pričetkom tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Veselje po vodstvu Mure. Klemen Šturm in Žiga Škoflek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Zračni dvoboj Jana Gorenca. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Bobičanec je zaradi poškodbe moral iz igre v 62. minuti. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Takole je Žiga Škoflek zapravil priložnost za drugi zadetek Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu