Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Tiskovna konferenca in trening pred tekmo s Sturmom
18. avgust 2021

Trening Mure pred tekmo s Sturmom je potekal v Renkovcih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pred jutrišnjo tekmo proti Sturmu so črno-beli danes na Fazaneriji opravili tiskovno konferenco. Pred mikrofone novinarjev sta stopila Žan Karničnik in Ante Šimundža. Nato je sledil trening v Renkovcih. Kot je dejal Šimundža so se za ta korak odločili, ker je zelenica v Murski Soboti precej stara in je niso želeli dodatno obremenjevati in uničiti.

Poročilo s tiskovne konference smo prevzeli s spletne strani vestnik.si in ga objavljamo v celoti.

Prvi je pred mikrofone stopil Žan Karničnik, ki je, kot je pojasnil, trenutno v svoji najboljši formi.  

Koliko ste že spoznali jutrišnjega nasprotnika?

Žan Karničnik: "Jutri nas čaka zahtevna tekma, naredili smo že nekaj analiz, nekaj nam je ostalo še za jutrišnji trening. Tekma bo zahtevna, vendar smo pripravljeni."

Kje je njihova največja nevarnost?

Žan Karničnik: "S teh drugih žog, ko napadajo globino, v prekinitvah so močni, nekaj golov v prvenstvu so tudi dali iz prekinitev in mislim, da moramo biti v tem segmentu stoodstotno pripravljeni."

Kakšno je stanje v slačilnici? Je kaj manj nervoze kot pred tisto z Žalgirisom? Evropska jesen je zagotovljena.

Žan Karničnik: "Lahko rečemo, da je bil en cilj z uvrstitvijo najmanj v Konferenčno ligo dosežen, ampak se s tem ne bomo zadovoljili. Vsak hoče igrati rang više, to je v Ligi Evropa, zato bomo šli na polno v to tekmo, da si zagotovimo jesen v Ligi Evropa."

Eden od zaščitnih znakov Sturma je dinamika. Se je Mura sposobna postaviti po robu tem segmentom?

Žan Karničnik: "Mislim, da smo v tekmi z Lugodorcem dokazali, da smo se, če je to potrebno, sposobni večino tekme braniti, tudi z Žalgirisom smo se branili in pretili iz nekih protinapadov, zato bomo sposobni to odigrati."

Koliko poznate tokratnega nasprotnika?

Ante Šimundža: "Poznamo ga dobro, že zaradi bližine, že zaradi spremljanja avstrijskega nogometa."

Kje preti največja nevarnost?

Ante Šimundža: "Imajo hitrost, dinamiko, agresivnost. Imajo fizično močno ekipo, podkrepljeno z dosti hitrosti."

Evropska jesen je zagotovljena, je zato kaj manj pritiska, kot pred tekmo z Žalgirisom?

Ante Šimundža: "Niti pred Žalgirisom ni bilo kaj pritiska. Mi se zavedamo, da nam je prioriteta slovensko prvenstvo, po drugi strani pa je Evropa en bonus, ki ga skušamo izkoristiti in smo ga izkoristili in v tej poziciji lahko samo uživamo in se učimo. Pritiska si delamo samo, vendar to tistega športnega, da želimo biti tekmovalni, konkurenčni ekipam, ki so na višjem organizacijskem in tekmovalnem nivoju, poskušamo izvleči čim več pozitivnih stvari s teh tekem."

Dinamika se v Sturmu veliko poudarja, pravijo, da je to njihova identiteta, kako se postaviti po robu takšni ekipi?

Ante Šimundža: "Niso tekaško močnejši od nas, so pa dinamičnejši in agresivnejši, v tej igri uživajo, se dobro znajdejo, nekako to izhaja to tudi iz prvenstva, v katerem nastopajo. Vedno je bilo avstrijsko prvenstvo zelo dinamično, zelo dobro se znajdejo v tem, tu je tista njihova kvaliteta, ki jo imajo."

Kako jim to ukrasti, omejiti?

Ante Šimundža: "Predvsem z mirnostjo, odločnostjo, s stvarmi, ki jim ne odgovarjajo, preudarnostjo."

Koliko je pomagalo zelenici, da se tekma v nedeljo proti Radomljam ni igrala naprej? V luči tega dvoboja.

Ante Šimundža: "Sigurno je pomagalo, vemo, kako staro je to igrišče, vemo, kako se vzdrževalci trudijo zagotoviti vsaj minimalno dobre pogoje. Tudi mi smo pristopili tako, danes nismo trenirali tu, smo ga dali počivati. kakšen je bil naliv, bi bilo zelo poškodovano in vprašanje, če bi se regeneriralo v treh, štirih dneh."

Koliko je Murina prednost pred Sturmom, da je odigrala v tem času že kar nekaj evropskih tekem?

Ante Šimundža: "Se strinjam, da je prednost, je pa dejstvo, da so oni manj obremenjeni s tekmami za vikend in med tednom. Vendar to nič ne spremeni, to ni nič takšnega, njihovo dojemanje nas je takšno, kot je, sigurno bodo zelo dobro pripravljeni. Vemo, kaj je njihov cilj, vemo pa tudi, kaj je naš cilj."

Se lahko obetajo spremembe v začetni enajsterici?

Ante Šimundža: "Imamo manjše težave z manjšimi poškodbami. Nik Lorbek je odpadel, vprašanje, kako bo za vikend, ni enostavna poškodba nosa. Vsi, ki so v kadru, so jutri pripravljeni nastopiti."

Luka Bobičanec Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Azur Mahmić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žan Karničnik Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matko Obradović Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu