Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Megla odnesla dvoboj Mure in Brava

Med tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Nogometaši Mure so danes igrali tekmo 15. kroga proti Bravu, ki je bila zaradi goste megle v 26. minuti prekinjena. Rezultat je bil 0:0, preostanek pa bo odigran v sredo, 2. novembra s pričetkom ob 16.45.

Mura z enako zasedbo kot proti Taboru

Obe ekipi sta nastopili v svojih najboljših zasedbah in brez kaznovanih igralcev. Damir Čontala je v ogenj poslal enako enajsterico, ki je prejšnji teden odpihnila Tabor. Na papirju je zamenjal le igralna položaja Bobičanca in Tia Cipota. Murina osmica se je pomaknila nekoliko nazaj, naprej pa je stopil mlajši od bratov Cipot. Bravo je po nekoliko slabšem vstopu v prvenstvo menjal taktično postavitev. V obrambi so se predstavili s štirimi in so igrali zelo podoben sistem kot Mura - 4-3-3 oz. 4-5-1.

Postava Mure: Mihelak, K. Cipot, Balažic, Sadriu, Beganović, Bobičanec, Maruško, Kous, Daku, T. Cipot in Klepač. Trener: Damir Čontala.

Postava Brava: Lubej Fink, Križan, Jakšić, Milić, Kavčič, Trdin, Nsana, Kramarič, Kurtovič, Štor in SVetlin. Trener: Dejan Grabič.

Mura z več streli in koti

V megli je prva zapretila Mura. V 5. minuti so gostje blokirali strel Klepača z roba kazenskega prostora. Tudi naslednja priložnost je pripadla Muri, ko je eden izmed igralcev po kotu streljal s trindvajsetih metrov. Zaradi goste megle ni znano za keterega igralca je šlo. V 17. minuti so do prvega strela prišli še gostje. Z razdalje je streljal Trdin. Mura, ki je bila nekoliko več pri žogi je znova zapretila v 25. minuti. Po prostem strelu Bobičanca je K. Cipot z glavo meril prek vrat.

Megla je tekmo prekinila v 26. minuti

V 26. minuti je glavni sodnik Roberto Ponis zbral igralce pri obeh klopeh in nato po posvetovanju z obema kapetanoma in trenerjema odpiskal tekmo, ki je bila tako ali tako na meji regularnosti. Gledalci nismo videli kaj se dogaja na drugi strani igrišča, podobno pa je veljalo tudi za igralce, zato je bila to edina logična rešitev. Po koncu tekme je klub na stadionu simbolično zavrtel pesem Josipe Lisac - Magla.

Statistika tekme:

      Mura  Bravo
Streli   3    1
V okvir  1    1
Koti    3    0

Podrobnejša statistika z xG analizo bo na voljo, ko bo odigrana celotna tekma.

Vnovič v sredo

Mura bo tako še drugič v kratkem času igrala nadaljevanje tekme. Nazadnje se je to zgodilo 3. septembra lani, ko so igrali prekinjeno tekmo proti Radomljam. Kot smo že zapisali bo preostalih 64 minut na sporedu v sredo, 2. novembra ob 16.45. Če seveda tudi takrat ne bo megle.IZ MEDIJEV

Improviziran šank pod severno tribuno na tekmi Mura : Bravo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Med ogrevanjem je bila vidljivost še dobra. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Ko so igralci odšli z ogrevanja se ni več videlo do gola na nasprotni strani. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Pozdrav navijačem po koncu tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Začetna enajsterica Mure proti Bravu. Stojijo od leve: K. Cipot, Maruško, Sadriu, Balažic, Mihelak in Kous. Čepijo: T. Cipot, Bobičanec, Klepač, Beganović in Daku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Prihod igralcev na igrišče. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Tio Cipot Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Amar Beganović in Almin Kurtović. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Luka Bobičanec Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu