Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V meglo zavite odločitve

Glavni sodnik Roberto Ponis je namesto, da bi že na začetku prekinil tekmo oba kapetana vprašal "grb" ali "cifra"? Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot, montaža nkmura.si

Tekmo med Muro in Bravom, sem tako kot marsikateri obiskovalec zapuščal veselo jezen. Vesel zato, ker se je glavni sodnik Roberto Ponis usmilil igralcev in nas gledalcev ter predčasno končal tekmo. Na Fazaneriji se mi ni še nikoli zgodilo, da med tekmo ne bi videl prek sredine. Prvič se mi je zgodilo tudi to, da sem jo na stadionu spremljal še v živo prek telefona. Ko je igra potekala na meni bližnji polovici sem gledal na igrišče, ko pa ob južni tribuni pa na telefonu. Razpredanje o tem kdo je kriv je nepotrebno, saj se ve, da je to tisti s piščalko v ustih, ki sploh ne bi smel dati dovoljenja za začetek tekme. Že na začetku so bili pogoji neregularni, kar prikazuje priložena fotografija.

Pred pričetkom tekme so bili pogoji neregularni

Zakaj jezen? Ker mi je asociacija z meglo takoj padla na koronavirusno meglene Stožice. Pred slabim letom dni se je nekaj podobnega zgodilo v Ljubljani na dvoboju med Olimpijo in Muro, le da takrat brez začetnega žvižga. Pa so bile na eni strani boljše ali pa enake vremenske razmere, na drugi pa slabše zdravstvene razmere Olimpije, začinjene s slabo formo Olimpije in dobro Mure. Tudi takrat bi lahko igrali vsaj pol ure, pa so se Ljubljančani igrali nevarne igrice s koronavirusom in izsilili prestavitev tekme. Kako zanimivo - takrat so tekmo prestavili za tri mesece, tokrat pa za tri dni. Še več, tokrat so jo prestavili v zahteven niz, ko bodo naši nogometaši morali v sedmih dneh odigrati kar tri zahtevne tekme. Zakaj je niso prestavili za dlje časa, po možnosti do prvega spomladanskega kroga?

Da bo mera polna nam jo nagajajo še neprimerno izbrani termini igranja tekem. Dobro, da se jim še ni zgodilo, da bi v Sežani, ki je brez reflektorjev, tekme delegirali ob 20. uri. Jasno je, da obstaja velika verjetnost, da v večernih urah ravnico prekrije megla in tako bo najverjetneje tudi v sredo ob 16.45, ko je predvideno nadaljevanje tekme. Pri tem bi lahko imeli vsaj kanček razuma tudi pri Sportklubu, ne pa da delegirajo tekme ob 18.05, 16.45, 19.15 in to ob neprimernih datumih. Vse to za neuradno 800.000 evrov, ki jih razdelijo med 10 prvoligašev. Za primerjavo - hrvaški klubi dobijo na leto približno desetkrat večji znesek, pa zaradi tega ne prestavljajo tekme za tri dni, ampak jo igrajo naslednji dan ob razumni uri. Nogomet se vendarle igra za gledalce, kar nekateri očitno ne razumejo ali pa nočejo razumeti.

Kolumne ne odražajo uradnega stališča spletne strani Nk Mura skozi čas.
Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu