Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura blizu prvi evropski točki
4. november 2021

Začetna enajsterica Mure. Stojijo od leve: Nik Lorbek, Marin Karamarko, Nardin Mulahusejnović, Matic Maruško, Matko Obradović, Žiga Kous. Čepijo: Tomi Horvat, Žan Karničnik, Klemen Pucko, Klemen Šturm, Mitja Lotrič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so še četrtič zapored klonili v skupinskem delu Evropske konferenčne lige. Na gostovanju v Rennesu so utrpeli poraz z 1:0 (0:0). Bili so pa zelo blizu prvi točki.

Postavi obeh ekip

Stade Rennais (4-4-2): Salin, Truffert, Aguerd, Bade, Assignon, Sulemana (od 88. Tchaouna), Santamaria (od 66. Tait), Majer, Bourigeaud (od 75. Tel), Terrier (od 66. Laborde), Guirassy (od 75. Abline).

Mura (3-4-2-1): Obradović, Karamarko, Maruško, Karničnik, Šturm (od 88. Buček), Horvat (od 88. T. Cipot), Lorbek (od 88. Kozar), Kous, Lotrič (od 68. Ouro), Pucko, Mulahusejnović (od 82. Maroša

Mura je prvi polčas zelo zelo trpela

S sredine je pričel Rennes. Prvo priložnost so si priigrali domačini. Po kotu je v 3. minuti z glavo mimo vrat meril Bade. V 8. minuti nov poskus domačinov s kota. Znova je z glavo streljal Bade, Obradović pa je njegov strel obranil. V 11. minuti je po hitrem protinapadu Guirassy streljal prek vrat. Domačini so v prvih petnajstih minutah pritisnili na vrata črno-belih in Muraši niso mogli izvesti nobene resne akcije. Sledile so minute, ko so imeli črno-beli več žogo v nogah. V 20. minuti je po hitrem protinapadu streljal Terrier. Pet minut pozneje je sledil nov strel z glavo Rennesa, ko je z glavo mimo vrat meril Sulemana. Napadi Rennesa niso pojenjali in Sulemana je v 37. minuti streljal mimo vrat. Minuto pozneje je s ptindvajsetih metrov meril Santamaria, vendar je bil Obradović na mestu. V sodniškem dodatku prvega polčasa se je s posredovanjem še enkrat več izkazal Matko Obradović. Mura ni v prvem polčasu niti enkrat streljala proti vratom, se je pa ves čas organizirano branila.

Več poguma v drugem polčasu

Podobno kot prvi polčas so domačini pričeli tudi 2. polčas. V 52. minuti je Santamaria streljal z dvajsetih metrov nekoliko z desne. Dve minuti pozneje je Sulemana iz kazenskega prostora streljal mimo vrat. V 59. so prvič na tekmi sprožili Muraši. Horvat je z dvajsetih metrov streljal mimo vrat. Po kotu so Muraši prišli do najlepše priložnosti. Na drugi vratnici so Francozi pred golovo črto blokirali strel Lorbka. Na drugi strani je v 63. minuti z glavo poskušal Guirassy. V 70. minuti je po podaji Šturma do strela z roba kazenskega prostora prišel Horvat, vendar je bil strel prešibak. V nasprotnem napadu je po odbiti žogi prek vrat streljal Truffert. V 76. minuti pa so domačini dosegli zadetek. Po predložku Majerja je z glavo z desetih metrov v polno meril Bade. V 78. minuti je po napaki Maruška in protinapadu prek vrat meril Sulemana. Po prejetem zadetku so črno-beli prikazali bolj pogumno igro in domačine potisnili na svojo polovico. Kljub vsemu si do konca tekme resnejših priložnosti niso priigrali.

Zelo blizu prvi točki

Mura je bila zelo blizu prvi točki. Tekmo so taktično oddelali na zelo visokem nivoju. Ubrali pa so nekoliko drugačen pristop kot na prejšnjih tekmah in niso brezglavo napadali, temveč so se organizirano branili in prežali na protinapade. Da znajo igrati tudi take tekme so dokazali v zadnjih minutah tekme. Žal so zadetek prejeli iz prekinitve, je pa tudi res, da je bil Rennes v tem segmentu danes zelo dober. Imeli so ogromno priložnosti iz prekinitev in veliko streljali z glavo.

Izjavi po tekmi

Ante Šimundža: "Taktično smo tekmo oddelali dobro. Vedeli smo, da bomo trpeli, smo pa dobili ogromno izkušenj. Fantom ne morem zameriti nič. Požrtvovalnost je bila na visokem nivoju. Moramo pa se navaditi, da bomo znali igrati pod pritiskom in takrat tudi zadržati žogo. Po prejetem zadetku smo bili nekoliko bolj pogumni, moramo pa znati v zadnjih petnajstih minutah kaznovati nasprotnika."

Klemen Pucko: "Borili smo se kot levi. Na žalost smo po prekinitvi dobili gol in nam ni uspelo doseči zgodovinsko točko. Vsak poraz boli, ta pa še bolj ker smo dobili gol iz prekinitve. Priigrali smo si nekaj polpriložnosti, ampak nam na žalost ni uspelo. Vsak igralec je danes prikazal fanatičen pristop."

Lovro Majer: "Čestitke Muri za dobro predstavo in borbo. A pokazalo se je, da imamo mi več izkušenj s takšnih tekem. Vsa čast Muri, na obeh tekmah so dokazali, da so dobra ekipa. Res jih moram pohvaliti. Niso se bali igrati. Od začetka so igrali tudi z vratarjem. Lahko rečem, da Mura ima kvaliteto, bili so zelo dobri. Mi nismo izkoristili nekaterih priložnosti, a na koncu se je za nas izteklo najbolje."

Lestvica

1. Rennes    4 3 1 0 7:4 10 
2. Tottenham  4 2 1 1 10:6 7    
3. Vitesse   4 2 0 2 6:5 6    
4. Mura     4 0 0 4 2:10 0

IZ MEDIJEV

Žan Buček in Loum Tchaouna. Buček je debitiral v dresu Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tio Cipot v akciji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gneča pred vrati Mure. Od leve: Nik Lorbek, Matko Obradovič, Matic Maruško in kapetan Rennesa Benjamin Bourigeaud. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tudi v Rennesu je imela Muro podporo s tribun. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Marin Karamarko in Gaëtan Laborde. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nik Lorbek Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot

Žan Karničnik Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijači Mure v Rennesu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Angleški navijač Mure Ian Samuel, ki živi v Murski Soboti. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Alep Cipot/fotolens.si

Del vodstva Mure. Od leve: Damjan Rajh (član UO), Robert Kuzmič (predsednik), Aleš Kegelj (direktor), Anton Khozyainov, Denis Rajbar (podpredsednik in športni direktor). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu