Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura dobila derbi v Zalaegerszegu

Tretji krog prvenstva v I. razredu Sombotelske skupine Severno podonavskega okrožja je zaznamoval derbi kroga med Zalaegersegom in Muro. Pred 1500 gledalci so ga z 2:3 dobili Muraši, ki so z 1:2 vodili že ob polčasu.

Dolga brada dvobojev med Muro in Zalaegerszegom

Tekme med tema dvema nasprotikoma so med vojno postali pravi mali derbiji, nabiti s čustvi in dokazovanjem tako na eni kot na drugi strani. Zadnjo tekmo v Zalaegersegu so zaznamovali incidenti, Mura pa jo je protestno zapustila v 53. minuti, ko so domačini dosegli neregularen zadetek in ko je sodnik grobo žalil naše nogometaše. Epilog tekme je bil dosežen na sodišču, ki je dosodilo zmago Zalaegersegu s 3:1. Pred tekmo so se na to dejstvo obregnili v časopisu Zalamegyei Ujság in spomnili na brezvestno obnašanje igralcev Mure in nespoštovanje sodniških odločitev. Časnik je zapisal še, da je bilo na sodbi v Győru sklenjeno, da morata kluba v poletnem premoru odigrati prijateljsko tekmo v Zalaegszegu, na kateri bo prisotno tudi vodstvo lige. Do tekme še vedno ni prišlo, nazadnje pa jo je odpovedala prav Mura.

Za Zalaegerszeg bo to tekma sezone

Zalamegyei Ujság je zapisal še, da je ta tekma za njihovo ekipo najmočnejša tekma sezone in da bo Mura, če že ni hotela priti na prijateljsko tekmo zdaj vseeno morala na prvenstveno tekmo proti močno okrepljeni domači ekipi. Beremo lahko tudi progandne in navijaške parole, kot npr. da se morajo igralci Zalaegersega boriti do zadnje minute, da se morajo zavedati pomena tekme in prikazati najboljšo igro na tekmi, ki predstavlja mejnik za Zalaegerszeg. Za Muro so zapisali, da gre za eno najboljših ekip v ligi.

Tekma že v dopoldanskem času

Ker so bile razdalje med kraji zelo velike, prometne povezave pa slabe, so ekipe na tekme odhajale že dan prej. Nič drugače ni bilo z Muraši, ki so v Zalaegeszeg odpotovali že v soboto in želeli, da se tekma odgra v nedeljo ob 11.00 uri. Le tako so lahko nato ujeli vlak za povratek v Mursko Soboto. Med vojno je med klubi veljal dogovor, da so morali domačini gostom omogočiti ustrezno prenočitev in prehrano. Po poročanju soboškega časopisa Muraszombat és vidéke so imeli Muraši neustrezno namestitev in kratek spanec. To taktiko so klubi pogosto ubirali takrat, kadar so s tem želeli utruditi nasprotnika.

Postavi obeh ekip

Zalaegerszeg: Kámán — Győré, Fülöp — Göncz, Nagy, Kovács — Perlaki II., Montag, Török, Szűcs, Perlaki I.

Mura: Jandl — Osterc, Erdősi, — Deškovič, Kukanja, Čagran, — Zelko, Bencik, Vrtarić, Zsukán, Šarkezi. Trener Gusztav Valent

Domačini so tekmo odigrali v rdeče-beli športni opremi, Mura pa v češnjevo rdeči barvi, kar je bila pogosta barva dresov Murašev na gostovanjih.

Razigrana Mura v prvem polčasu

Na začetku tekme so domačini pritisnili proti vratom Jandla. V 3. minuti so kombinirali Kovács, Perlaki I in Montag, ki je tudi streljal proti vratom. V zadnjem trenutku je Szűcs žogo nekoliko preusmeril, tako da je končala v mreži za 1:0. Prvih petnajst minut so se Muraši uspešno branili, nato pa počasi prevzemali pobudo. V 20. minuti je po akciji Ferija Zelka in Đura Vrtarića žoga prišla do Gyule Zsukana, ki je s strelom v desni kot izenačil na 1:1. V nadaljevanju polčasa so Muraši povsem zasenčili domačine. Igrali so lepo, kombinatorno in v 30. minuti povedli z 1:2. Strelec je bil Bencik, ki je zadel s strelom s trinajstih metrov.

Hrabra Mura v drugem polčasu

V začetku drugega polčasa so Muraši nadaljevali s podobno igro kot v prvem polčasu. V 57. minuti je Đuro Vrtarić povedel Muraše v vodstvo s 3:1. V 63. minuti so domačini izid znižali. Izvajali so prosti strel z dvajsetih metrov, žoga pa se je od vratnice odbila do Fülöp, ki je zatresel mrežo Jandla. Do konca tekme je Mura brez večjih težav ohranila vodstvo se v Murski Soboto vrnila z novima dvema točkama.

Zaslužena zmaga

Nogometaši Mure so zmagali povsem zasluženo. Domačine so prekašali po hitrosti, tehniki, znali pa so doseči tudi zadetke. Zalamegyei Ujság je pohvalil prav vse igralce Mure, ki so se predstavili v odlični luči in so eni glavnih kandidatov za osvojitev naslova prvaka. Domačinom so dali pravo lekcijo in prikazali kako se je potrebno boriti vseh 90 minut.

Zmagala tudi druga ekipa Mure

Istočasno s tekmo v Zalaegerszegu, se je v Murski Soboti odvijala tekma med Muro II in Bőrgyárom. Muraši so zmagali s 3:1 (2:1). Za Muro so zadeli Rotaridesz (2) in Lendvai.

Lestvica

1. Haladás II.     3 3 0 0 6:2 6
2. Mura         3 3 0 0 9:4 6
3. Soproni Vasutas   2 2 0 0 4:1 4
4. Kapuvári       3 2 0 1 8:5 4
5. MOVE Zalaegerszegi  2 1 0 1 4:4 2
6. Celldömölki     3 1 0 2 6:7 2
7. Körmendi       3 1 0 2 5:6 2
8. Zalaegerszegi LE   3 1 0 2 5:7 2
9. Szombathelyi FC II. 3 1 0 2 2:3 2
10.Tapolcai Vasutas   3 1 0 2 7:11 2
11.MÁV Kinizsi     3 0 1 2 2:4 1
12.Sárvári       3 0 1 2 3:7 1

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu