Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura gostuje v Sežani

Žan Karničnik v dvoboju z Ndzengue Moubeti Fahd Richardom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

V 29. krogu prve lige bo Mura v sredo, 21. aprila 2021, gostovala v Sežani pri Taboru. To bo 13. medsebojni obračun teh dveh tekmecev v samostojnem državnem prvenstvu.

Neugodno igrišče in nasprotnik

Tabor se nahaja na sedmem mestu prvenstvene razpredelnice, je še vedno v nevarnih vodah in se želi na vsak način izogniti devetemu mestu ter dodatnim kvalifikacijam za prvo ligo. Njegovo igrišče je eno najmanjših med vsemi prvoligaši, zato ni čudno, da imajo na njem vse ekipe težave. Izjema ni niti Mura, čeprav je tam dosegla kar nekaj zmag. Na zadnji tekmi proti Kopru so igrali v sistemu 3-5-2, na klopi pa je sedel novi trener Sabit Šljivo. Vajeti glavnega trenerja pa po vsej verjetnosti še vedno drži Igor Božič, ki pa nima licence za vodenje ekipe. Zaradi kvote rumenih kartonov bo manjkal Denis Kouao, v ekipo pa se bosta vrnila Erik Salkić in Mihael Briški.

Poškodbe in kartoni Mure

Na drugi strani tarejo Muro povsem druge težave. Kronični neučinkovitosti so se pridružile poškodbe in kartoni. Za Karamarka in Filipovića je sezona končana, poškodovani pa so še Kozar, Simić, Brkić in Antolin. Zaradi izključitve na zadnji prvenstveni tekmi bo na naslednjih treh manjkal Staniša Mandić, rumene kartone pa si je nabral še Matic Maruško. V obrambi bo po vsej verjetnosti zraven Lovrića priložnost dobil mladi reprezentant Gorenc. Pozitiven rezultat je Muro je takorekoč nuja, saj se tretjemu mestu, ki vodi v evropske pokale približujejo Domžale.

Statistika na strani Mure

Mura in Tabor sta doslej odigrala 12 tekem, od tega dve v drugoligaški konkurenci. Statistika je krepko na strani Mure, ki je dobila kar osem tekem, Tabor pa eno. Ostale so se končale neodločeno. Neodločeno sta se končali tudi zadnji dve tekmi in sicer 0:0. Zanimivo je tudi, da Tabor letos še ni zatresel mreže Mure.

Kajtazović in znova Sagrković

Tekmo, ki se bo pričela ob 15.00, bo sodil Nejc Kajtazović. Asmir Sagrković, ki je z "odliko" odsodil zadnjo tekmo na Fazaneriji bo tokrat v vlogi četrtega sodnika. Kajtazović bo tokrat že enaindvajsetič v vlogi glavnega sodnika na tekmah Mure. Muri je nazadnje sodil 14. marca letos, ko je na Fazaneriji gostoval Maribor.

Zaradi vladnih ukrepov bo tekma zaprta za javnost, ogledali pa si jo bomo lahko na Planet 2.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu