Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Pošten remi in nepošten sodniški kriterij

Luka Bobičanec ni uspel zatresti mreže Celja. V ozadju je Filip Dangubić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure in Celja so se v tekmi 28. kroga prve lige na Fazaneriji razšli brez zadetkov. Tekmo so zaznamovale zapravljene priložnosti in dokaj nenavaden sodniški kriterij, ki je spravljal ob živce igralce, uradne osebe na tribunah ter gledalce pred malimi zasloni. Tribune so tudi tokrat samevale, je pa bilo moč slišati Black Gringose, ki so bodrili svoje varovance.

Postavi obeh ekip

Pri nogometaših Mure je tudi tokrat manjkalo nekaj igralcev. Poškodbo je zopet obnovil Alen Kozar, Marin Karamarko se nahaja v Splitu, kjer znova zdravi poškodbo in je sezona za njega že končana. Na stranskem tiru so še poškodovani Marko Brkić, Renato Simič in Andrija Filipović, ki bi manjkal tudi zaradi kvote rumenih kartonov.

Mura je tekmo pričela v sledeči postavi: Obradović - Šturm, Lovrić, Maruško, Karničnik - Kouter, Horvat, Pucko, Bobičanec, Klepač - Žižek.

Postava Celja: Jurhar - Martis, Šporn, Zaletel, Brecl - Benedičič, Vrbanec, Matjašič, Dangubić, Kerin - Sokler.

Lepše priložnosti Mure v prvem polčasu

Prvi polčas je bil precej enakovreden, nobena od ekip pa ni izstopala. Do prve priložnosti so v 10. minuti prišli Celjani. Dangubić je sam stekel proti Obradoviću, vendar je bil vratar Mure na koncu uspešnejši. Deset minut pozneje je z desne strani poskusil Mihael Klepač. V 37. minuti je od daleč streljal Kerin, vendar je bil strel preslab in Matko Obradović ni imel težav. Mura je najlepše priložnosti zapravila ob koncu polčasa. V 40. minuti je do strela prišel Žižek, vendar je žogo poslal mimo vratnice. Dve minuti kasneje Matic Maruško meril previsoko, tik pred koncem polčasa pa se je še enkrat v lepi priložnosti znašel Žižek.

Vratnica Celja v drugem polčasu

Drugi polčas je bil zelo podoben prvemu. Obe ekipi sta se izmenjevali v napadih, veliko pa je bilo napačnih podaj. V 56. minuti je do lepega strela prišel Pucko, v 74. pa je Vrbanec z diagonalnim strelom zadel vratnico. Do konca tekme sta se obe ekipi izmenjevali v akcijah in napadih, vendar je rezultat ostal 0:0.

Smešen sodniški kriterij

Posebno pozornost si zasluži glavni sodnik Asmir Sagrković, ki je z neenakim in samo njemu znanim kriterijem spravljal ob živce igralce in gledalce pred malimi zasloni. Pokazal je kar devet rumenih in en rdeči karton, delil pa jih je povsem neprimerno in brez občutka za igro. Za težje prekrške je včasih dajal kartone, včasih ne, najbolj pa se je izkazal pri rdečem kartonu Staniši Mandiču. Šlo za klasičen dvoboj dveh igralcev, brez namere, brez grobega štarta, za katerega sodnik z občutkom ne bi pokazal niti rumenega kartona.

Po koncu tekme so neznanci pred teniškimi igrišči v Murski Soboti kamenjali avto glavnega sodnika Asmirja Sagrkovića.

Izjavi po tekmi

Ante Šimundža, trener Mure: "To je bila prava prvenstvena tekma, neodločen rezultat pa je najbolj pravičen."

Jiri Jarošik, trener Celja: "S točko smo zadovoljni, saj smo igrali proti dobri ekipi. Nismo igrali slabo, do nekje trideset metrov od gola. Obramba je svoje delo opravila tako kot je treba."

Lestvica po 28. krogu

1. Olimpija     28 15 9 4 36:17 54
2. Maribor      28 13 11 4 53:33 50
3. Mura       28 12 10 6 31:18 46
4. Domžale      28 10 11 7 39:32 41
5. Koper       28 11 7 10 35:37 40
6. Bravo       28 8 12 8 29:29 36
7. CB24 Tabor Sežana 28 9 6 13 31:37 33
8. Celje       28 7 7 14 24:33 28
9. Aluminij     28 6 10 12 20:37 28
10.Gorica      28 4 7 17 17:42 19

IZ MEDIJEV

Tribune na Fazananeriji so bile prazne. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Glavni sodnik Asmir Sagrković je podelil devet rumenih kartonov in enega rdečega. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ante Šimundža Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Alep Cipot/fotolens.si

Od leve: Luka Bobičanec, Dragan Lovrić, Klemen Šturm in Bradley Leonard Martis. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mihael Klepač Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Asmir Sagrković je s podeljevanjem kartonov povsem izgubil kompas. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu