Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Prihajajo ranjeni Celjani

Kevin Žižek Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Po prisilnem premoru zaradi koronavirusa je pred nami še zadnja četrtina prvenstva. Ekspresna in nikoli hitrejša se bo za Muro pričela v petek 16. aprila 2021 in končala dober mesec dni pozneje, 22. maja 2021. Od Celja do Maribora oz. devet krogov v katerih bo odločeno letošnje prvenstvo. Za nogometaše Mure so odprte še vse opcije, naslov prvaka, Evropa ali pa nič od tega.

Ranjeni Celjani

V 28. krogu prihajajo na Fazanerijo aktualni državni prvaki Celjani, ki jim letos ne gre vse po načrtih. Ekipa Jirija Jarosika je nazadnje na prvenstvenih tekmah slavila 20. februarja v Mariboru. Od takrat so nanizali poraze in nazadnje neodločen rezultat v Kopru. Zraven tega imajo zelo negativno statistiko z Muro. Na zadnjih petih tekmah niso premagali Mure, V Murski Soboti pa so nazadnje slavili pred več kot tremi leti, 2. decembra 2018.

Številčni Muraši

Črno-beli so se v zadnjem tednu skupinskih treningov in priprav na prvenstvene dvoboje potili v Radencih, Rakičanu, Renkovcih in Murski Soboti. Številčen kader je v zadnjem mesecu postal še številčnejši, saj so poškodbe sanirali nekateri dlje časa odsotni kot sta Mandić in Karamarko, Kozar pa se je vrnil že na zadnji prvenstveni tekmi. Ravno ta številčen kader zna v finišu prvenstva biti plus črno-belih, kajti prihaja naporen ritem, s koncem prvenstva pa se zna zgoditi tudi kakšen manjko zaradi rumenih kartonov. Ravno rumeni kartoni bodo tokrat na tribune prikovali Andrijo Filipovića pri Muri in Maja Roriča pri Celju.

Kdo je nevaren?

Celjani v zadnjem času ne blestijo, imajo pa v svojih vrstah dva nevarna strelca. Filip Dangubić je doslej dosegel 8 zadetkov, Mičo Kuzmanović pa 5. Imajo tudi dva mlada reprezentata, Žana Zaletela in Dušana Stojinovića, ki sta bila pred krakim del mlade slovenske reprezentance na Evropskem prvenstvu U21.

Izjave pred tekmo

Ante Šimundža, trener Mure: "Oboji smo na tekmah zelo tekmovalni. Verjamem, da bo tekma dobra, saj imata obe ekipi igralce, ki želijo igrati in premorejo individualno kakovost. Minule izkušnje nas bodo peljale do določenih zadev, vendar je vsaka tekma novo poglavje."

Žiga Kous, branilec Mure: "To bo nova in drugačna tekma. Za nami je dolg premor, spet se je potrebno navaditi na ritem. Čaka nas težka tekma, saj ima Celja dovolj kakovost, ne glede na lestvico. Nasprotnik ima dobro ekipo z odličnimi posamezniki, vendar imamo tudi mi svoj načrt. Upam, da bomo jutri uspešni."

Metod Jurhar, vratar Celja: "Vemo, da je Mura kakovosten nasprotnik, ki igra ofenziven in atraktiven nogomet. Tekmec je nevaren iz vsakega segmenta igre, zato moramo biti pripravljeni na vse. Dobro bi bilo, da po slabem nizu v spomldanskem delu sezone vknjižimo dober rezultat in nakažemo nov, pozitiven niz."

Še vedno brez gledalcev

Glavni sodnik bo Asmir Sagrković, ki še nikoli ni sodil tekme med tema dvema tekmecema. Tekma se bo pričela v petek, 16. aprila 2021, ob 19.00, prenos pa bo na Planet 2. Zaradi koronavirusa bo tekma še vedno brez gledalcev.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu