Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura in Celje brez zadetkov

* Stadion Fazanerija, sodniki: Balažič, Gabrovec, Burjan.
* Strelci: /.
* Mura: Obradović, Gorenc, Lovrić, Karničnik, Kouter, Kozar, Šturm (od 85. Horvat), Kous, Bobičanec, Žižek (od 60. Filipović), Maroša (od 81. K. Cipot).
* Celje: Rozman, Brecl, Stojinović (od 46. Ćalušić), Zaletel, Kadušić, Šporn (od 71. Benedičič), Vrbanec, Pungaršek (od 64. Dangubić), Kerin (od 89. Kuzmanović), Božić, Bezjak.
* Rumeni kartoni: Karničnik, Kouter; Kadušić, Bezjak.
* Rdeči karton: /.

Prvi dvoboj pokalnega in državnega prvaka v sezoni se je v Celju končal z zmago prvega z 2:0, današnji drugi pa v Fazaneriji z delitvijo točk in brez golov. Mura kljub temu ostaja prva na lestvici, Celje, ki je brez zmage že štiri tekme, pa je še vedno v spodnjem delu lestvice.

Tekmo je nekoliko odločneje začela Mura s priložnostmi v 10. in 12. minuti, obakrat so domači žogo poslali čez gol, sicer pa je pozneje tudi Celje pokazalo nekaj napadalnih veščin, posebej Ivan Božić, ki pa mu tudi ni uspelo spremeniti začetnega izida.

V drugi polovici polčasa so domači črno-beli imeli znova pobudo, ne pa tudi izrazitih priložnosti. V 41. minuti so sicer prek Luke Bobičanca prišli do strela v kazenskem prostoru, a je žoga spet zletela čez vrata.

V 57. minuti je pri Muri poskusil Amadej Maroša, a je po podaji z desne strani s strelom z glavo žogo poslal mimo oddaljene vratnice. V 62. minuti je poskusil še Andrija Filipović z glavo po podaji z leve strani, tudi on pa je bil nenatančen.

Tekma je bila v nadaljevanju bolj ali manj enakovredna, v 87. minuti je nenevarno sprožil Luka Kerin od daleč, sicer pa priložnosti ni bilo. Že v sodniškem dodatku je pri domačih zadel Filipović, a je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 0:0.

Mura bo v 11. krogu v soboto gostovala v Sežani, Celjani pa bodo v petek gostili Aluminij.

Kevin Žižek Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žan Kerničnik se jezi na igralca Celja. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amadej Maroša in Josip Ćalušić Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Zaradi zagotavljanja varnostne razdalje so rezervni igralci obeh ekip bili na glavni tribuni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ante Šimundža Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu