Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Horvat in Gorenc dobila vabilo novega selektorja Mileta Ačimovića

Jan Gorenc in Tomi Horvat sta bila vpoklicana v reprezentanco U21 Foto: nzs.si

Novi selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let Milenko Ačimović je na današnji spletni novinarski konferenci, ki se jo je udeležil tudi direktor reprezentanc Miran Pavlin, predstavil seznam reprezentantov za prijateljski tekmi z Nemčijo in Rusijo.

Mladi reprezentanti bodo 12. novembra ob 18.15 gostovali v Braunschweigu, medtem ko bo tekma z Rusijo 17. novembra ob 18.00 v mariborskem Ljudskem vrtu. Tako Nemčija, kot tudi Rusija sta si že zagotovili udeležbo na prihajajočem evropskem prvenstvu do 21 let, ki ga bosta gostili Slovenija in Madžarska.

Milenko Ačimović, ki bo reprezentanco zbral v ponedeljek, je dejal, da bo cilj na evropskem prvenstvu do 21 let preboj iz skupinskega dela.

"Za zdaj jedro ekipe ostaja podobno, kot je bilo. Analizirali in pregledali smo tudi naslednja tekmeca. Imeli bomo dva treninga, veliko se ne da spremeniti, a igralci se poznajo, saj so veliko že odigrali," je na novinarski konferenci pojasnil nekdanji reprezentant Ačimović.

Po prevzemu ekipe je naredil seznam 84, 85 igralcev, ki so bili že v mladih ali celo članskih ekipah, skupaj bo oblikoval jedro petnajsterice. "Nekaj je bilo talentiranih, ki so šli zgodaj v tujino, a tam ne igrajo. Letniki rojstva pri izboru v reprezentanco prav tako zame ne bodo pomembni, ampak pomembno bo, da igrajo najboljši do 21 let. Če bo nekdo star 17 let, ne bom imel nobenih zadržkov, da ga vključim," je priložnost za razvoj mladih igralcev napovedal Ačimović.

Prav tako ne bo zanemaril slovenske ligselekte. "Petnajst jih je na seznamu, ki standardno igrajo v naši ligi. Ni treba iti za vsako ceno v tujino, da se izbori reprezentančni dres. Pomembno je, da nogometaš igra redno in dobro. Jaka Bijol in Sandi Lovrič sta v reprezentanci A, prišla bi prav tudi nam. Prednost bo imela članska ekipa Matjaža Keka, a mislim, da bova lahko s selektorjem dobro sodelovala in našla način, da se dopolnjujemo," je ocenil Ačimović.

Tako kot športni direktor slovenskih reprezentanc Miran Pavlin je napovedal, da bodo gradili tako ekipo, iz katere bi lahko kmalu prišlo v člansko vrsto pet, šest nogometašev. "Ti bodo v prihodnosti nosilci in prav je, da čim prej okusijo to najvišjo raven. Jana Oblaka je pri 17 letih v vrata postavil selektor Tomaž Kavčič in vsi vemo, kam je Jan potem prišel," je izpostavil Pavlin, tudi nekdanji reprezentant.

Dotaknil se je tudi morebitnih sprememb v vodstvih ostalih mlajših reprezentanc, kjer bi rad vzpostavil piramido in medsebojno sodelovanje med ekipami. O imenih ta čas še ni želel govoriti, a je poudaril, "da imajo nekdanji veliki igralci to prednost, da vedo, kaj tujina zahteva, kar se je težko naučiti in prav to je razlika med odločnim in dobrim trenerjem".

"Pri 37 letih je priložnost za vodenje slovenske reprezentance dobil Srečko Katanec, ki tudi ni imel izkušenj, pol leta je bil prej v Gorici, pa nas je pripeljal v zgodovino," je nazorno opisal Pavlin, ki je bil tudi del ekipe pred slabima dvema desetletjem, ki se je na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji.

Ačimovič je zatrdil da bo ekipo izbiral na podlagi dogajanje na treningih in tekmah. Ob tem je še enkrat izpostavil pomen evropskega prvenstva in priložnosti, ki se ponuja za naše mlade nogometaše. "Prvenstva si niso izborili, smo gostitelji, cilj pa je, da pridemo iz skupinskega dela v nadaljevanje. To je dokaj ambiciozen načrt, ampak to je največje nogometno tekmovanje pri nas doslej in se moramo izkazati na igrišču," je dodal Ačimović.

Po njegovih besedah bosta dodatni motiv za igralce polne Stočice in možnost uveljavitve na evropski in svetovni sceni, ki so mogoča na teh prvenstvih. V svoj strokovni štab je povabil Miša Brečka, s katerim je bil od poletja z ekipo do 18 let, ter Mateja Drobniča, ki je že vpet v mladinski nogomet in je med drugim prvi mladinski trener v Bravu.

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Tomi Horvat
Jan Gorenc

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu