Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura in ŽNK Pomurje se bosta združila

Predsednik Mure Robert Kuzmič in ŽNK Nona Pomurje Simon Jakšič sta podpisala namero o pripojitvi ženskega nogometa k Muri. Foto: NŠ Mura

V NŠ Mura in ŽNK Nona Pomurje Beltinci so podpisali pismo o nameri glede skupnega sodelovanja. Namen sklenitve tega pisma o nameri je uresničiti idejo o skupnem sodelovanju in napredku nogometa na način, da se kluba tudi formalno povežeta med seboj in na ta način uresničita sinergije ter posledične učinke, ki se lahko dosegajo kot posledica tovrstnih načinov povezovanja in združevanja v športu. Vse to je skladno s trendi, ki so razvidni tako v sodobni družbi kot v športu in naslavljajo izzive vključevanja, enakosti spolov, izmenjevanja skupnega znanja in izkušenj ter trajnostnega razvoja.

Trend povezovanja moških in ženskih nogometnih ekip je vse bolj opazen, pri čemer je želja okrepiti delovanje tako moške kot ženske ekipe in vseh mlajših selekcij. Namen skupnega sodelovanja je tudi krepitev Murske Sobote kot regijskega nogometnega središča, ki pa je nacionalnega pomena, kar se izraža v nameri o pridobitvi statusa nacionalnega centra za ženski nogomet. Skladno s tem je potrebno dati tudi precejšen pomen športni infrastrukturi, pri čemer je namen partnerjev tudi enoten nastop in podpora projektu prenove športnega parka Fazanerija in razvoja vse infrastrukture v Murski Soboti, v Beltincih in Bratoncih, ki jo uporabljata NŠ Mura in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Združitev ŽNK Pomurje z DNŠ Mura se izvede s pripojitvijo ŽNK Pomurje k DNŠ Mura, pri čemer je najpomembnejše to, da se pri pripojitvi ohranijo vsi do sedaj pridobljeni statusi in pravice (UEFA koeficient in ostalo), ki jih ima ŽNK Pomurje. Na temo pripojitve bodo v prihodnje v obeh klubih morali zasedati najvišji organi društev, kjer bi ob pozitivnem odgovoru pripojitev začela veljati s 1.1.2023, v polnem obsegu pa bi se začela uporabljati s tekmovalno sezono 2023/24.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu