Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura je gostila kombinirano ekipo mariborskega Rapida

Poročilo s tekme Mura : Rapid. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Tabor, 27. julij 1926

Članska ekipa Mure je po dolgem času znova igrala nogometno tekmo. Nazadnje so na igrišče stopili 7. marca 1926, ko so se pomerili z mariborskim Merkurjem. Po več kot štirih mesecih neigranja so gostili mariborski Rapid. Končni rezultat je bil 4:4.

Mura je igrala okrepljena z nekaterimi igralci iz Čakovca in Lendave, tekmo pa je zaznamovalo nešportno vedenje gledalcev, ki so goste obmetavali s kamenjem.

Rapid je v sezoni 1925/1926 v mariborskem okrožju Slovenske republiške lige osvojil prvo mesto (Mura šesto) in bil nato v finalu poražen z ljubljansko Ilirijo.

Po dolgem času bomo v Murski Soboti gledali članski nogomet. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Mörszka krajina, 25. julij 1926

Mura gosti kombinirano moštvo mariborskega Rapida. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Mörszka krajina, 18. julij 1926

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu