Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura prejela licenci za sezono 2023/24

Rezultati licenciranja za sezono 2023/24. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: nzs.si

Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. SNL za sezono 2023/24. Vseh deset prosilcev je bilo uspešnih pri pridobitvi licence za nastopanje v 1. SNL, osem licenc pa je bilo podeljenih za nastopanje v evropskih tekmovanjih. Mura je tako prejela UEFA in 1. SNL licenco.

Vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2023/24 je pravočasno vložilo vseh 10 klubov 1. SNL 2022/23. Osem klubov je vložilo tudi vlogo za pridobitev mednarodne UEFA licence (NK Radomlje in NK Tabor Sežana sta vložila vlogo samo za 1. SNL). Vloge je na prvi stopnji obravnavala Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov. Pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji je aktivno sodeloval licenčni oddelek NZS. Komisija je pregledala uradno licenčno dokumentacijo in odločala ob doslednem upoštevanju Pravilnika NZS in UEFA za licenciranje nogometnih klubov in finančni vzdržnosti, UEFA standarda, sklepov organov NZS in UEFA ter sprejela odločitve, ki so prikazane na zgornji sliki.

Licenci tudi za žensko ekipo

UEFA in 1. SŽNL licenco je prejela tudi ženska ekipa Mura Nona. Zraven Mure je obe licenci prejel še ŽNK Radomlje. Olimpija, glavna tekmica Mure je ostala brez obeh.

ŽNK Mura Nona je prejela UEFA in 1. SŽNL licenco. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: nzs.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu