Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura suspendirala Marka Zalokarja

Marko Zalokar je izdal klub, igralce in navijače. Pet minut pred dvanajsto se je dogovoril za podpis pogodbe z Mariborom in odlonil igranje na zadnji prvenstveni tekmi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mura je nekaj minut pred polnočjo sporočila, da je suspendirala vratarja Marka Zalokarja. Vratar Mure se je namreč dogovoril za podpis pogodbe z Mariborom in je odločno odklonil igranje na tekmi proti Mariboru. Kot je znano tekma odloča o Murinem končnem tretjem mestu in tudi o Mariborovem naslovu državnega prvaka.

Murina izjava za javnost:

"Zoper Marka Zalokarja je bila zaradi hujših kršitev profesionalne pogodbe podana prijava na disciplinsko komisijo DNŠ Mura. Ta je igralcu izdala sklep o suspenzu. Zalokar je suspendiran in umaknjen iz ekipe, ker se je, po njegovi izjavi, dogovoril za podpis pogodbe z Mariborom in odločno odklonil igranje na jutrišnji tekmi 36. kroga Prve lige Telemach, ko v Fazaneriji gostuje Maribor.

Zalokarju je bila pred tedni ponujena nova pogodba s strani kluba, a žal do podaljšanja sodelovanja ni prišlo. Danes, dan pred tekmo je klub obvestil, da bo kariero nadaljeval v Mariboru, posledično pa je večkrat odklonil poziv k temu, da odigra jutrišnjo tekmo.

Ne glede na neprijetno situacijo imamo v klubu pripravljeno rešitev in smo maksimalno motivirani za jutrišnjo tekmo, kjer bomo storili vse, da na pravi način odgovorimo na takšne in drugačne distrakcije."

Maribor je znan po podlih praksah

Mariborova igra se je iz zelenih travnikov že zdavnaj preselila v zakulisje. Vijoličasti so pred tednom dni z 80.000 evri nagradili igralce Radomelj, ki so premagali Koper, pred odločilno tekmo pa so Muri speljali prvega vratarja. Svež je tudi spomin na leto 2019, ko je nekaj kol pred koncem po podobni poti kot danes Zalokar šel Špiro Peričić.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu