Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muraši opravili izpit v Moldaviji

Žiga Kous v preigravanju Avtorske pravice: Aleš Cipot Foto: Aleš Cipot

Za Muro je prva uradna tekma na težkem gostovanju v Moldaviji, pri kateri pa je za odlično oceno zmanjkalo nekaj zbranosti ob koncu tekme. Naj že na začetku omenimo, da so muraši glede na oddaljeno gostovanje imeli bučno podporo navijačev, ki se jih je slišalo skozi celotno srečanje.

Muraši so tekmo začeli v postavi Obradović, Pucko, Morris, Balažic, Beganović, Maruško (od 61. Šroler), T. Cipot (od 85. Majić), Bobičanec (od 79. Lorbek), Kous, Klepač (od 61. Ouro) in Petković (od 61. Shabanhaxhaj).

Na zapisniku je bil kot trener uradno prijavljen Andrej Kvas, saj Damir Čontala nima opravljene licence za vodenje evropskih tekem. Podobno je bilo na strani gostiteljev.

Na sproti jim je stala ekipa FC Sfintul Gheorghe Suruceni, ki je začela s postavo Calancea, Svinarenco, Ngah, Smirnov, Ojog, Paireli, Lisu (od 83. Stefan), Cojocari (od 61. Ugochukwu), Puscas (od 76. Damascan), Suvorov (od 76. Calaidjoglu) in Caruntu (od 76. Ibrahim).

Mura se vloge favorita na stadionu Zimbru ni ustrašila. Že v začetku tekme je domačine stisnila na njihovo polovico in tako pokazala, da jo zanima le zmaga.

Prva priložnost je prišla v 3. minuti, ko je po podaji Žige Kousa z desne strani s strelom iz bližine poskusil Luka Bobičanec, a žogo na žalost zgrešil, ta pa je pristala v naročju vratarja Calancea.

Nekaj minut kasneje se je po lepi podaji Amarja Beganovića v priložnosti znašel Petković, ki je želel zaposliti Klepača, a neuspešno.

Sledile so minute otipavanja, nobena ekipa pa si ni priigrala izrazitejše priložnosti. Naslednja za Muro je sledila v 19. minuti, ko se je praktično sam pred golom znašel Žiga Kous, ki pa si, po podaji Beganovića, žoge ni pravilno zaustavil.

Nogometaši Sfintul Gheorghe so prvič resno zapretili v 21. minuti. Po izgubljeni žogi Petkovića je do strela z roba kazenskega prostora prišel Paireli, a mu je Obradović z odlično parado strel ubranil.

Prvi polčas se je tako končal z izidom 0 proti 0, saj si ekipi do konca le tega večjih priložnosti nista priigrali.

Zaspano se je začel tudi drugi del, kjer si je Mura sicer priigrala nekaj pol priložnosti, a je manjkala predvsem prava komunikacija med novinci. Tako je Damir Čontala 61. minuti obudil ekipo s kar trojno menjavo. V igro so vstopili Ouro, Šroler in Shabanaxhaj.

Akcija za vodstvo Mure se je praktično začela že v 63. minuti, ko je po podaji Pucka kot iztržil Žiga Kous. Sledilo je nekaj nevarnih priložnosti iz kota, vendar so se domačini dvakrat ubranili. V tretje je Mura izvedla kratko podajo med Šrolerjem in Bobičancem. Sprva se je povratna žoga Šrolerja zdela težka, vendar jo je Luka pretvoril v enega izmed njegovih izjemnih strelov in iz 30 metrov po obrambi vratarja zadel prečko. Žoga se je odbila do Tia Cipota, ki je bil uspešnejši v dvoboju z branilcem Ngahgom in odbitek pospravil v mrežo za vodstvo murašev z 1 proti 0.

Mura je še naprej igrala napadalno in nasprotnika praktično ni pustila preko sredine igrišča. To se jim je obrestovalo v 73. minuti. Žiga Kous je bil nepopustljiv in po izgubljeni žogi pritisnil na branilce Sfintul Gheorgheja. Ti so žogo predali murašem, ki so preko Oura in Shabanaxhaje poskusili zapretiti. Žoga se je po posredovanju branilcev odbila do Amarja Beganovića, ki je z desnega roba kazenskega prostora močno udaril proti vratom. Zadel je levo vratnico vratarja Calanceje, žoga pa se je od vratnice odbila v hrbet vratarja in v mrežo. Tako je Mura povišala prednost na 2 proti 0.

Mura si je priigrala še priložnost preko Tia Cipota, ki pa je sebično poskusil s strelom, čeprav sta ga v kazenskem prostoru čakala dva soigralca.

Dobro predstavo je na žalost pokvarila napaka Oura, ki je, v 88. minuti, žogo izgubil pred svojim kazenskim prostorom. S pravim evro golom pa je žogo v mrežo takoj poslal Ibrahim, ki je iz voleja zadel praktično nemogoče. Matko Obradović je bil pri strelu prekratek.

Do konca tekme je Mura prišla še do ene lepe priložnosti. Praktično nemogoče je z glavo iz bližine zgrešil Morris.

Tekma se je tako končala z grenkim pridihom, a vseeno se muraši vračajo iz težkega gostovanja z željeno zmago. Povratna tekma sledi 14. julija ob 20.00 na Fazaneriji.

 

IZ MEDIJEV

Petković v preigravanju Avtorske pravice: Aleš Cipot Foto: Aleš Cipot

Žiga Kous v preigravanju Avtorske pravice: Aleš Cipot Foto: Aleš Cipot

Obramba Matko Obradović Avtorske pravice: Aleš Cipot Foto: Aleš Cipot

Preigravanje Mihael Klepač Avtorske pravice: Aleš Cipot Foto: Aleš Cipot

Priložnost FCSG Avtorske pravice: Aleš Cipot Foto: Aleš Cipot

Od leve: Stanko Prelec, Dejan Kolbl, Boris Cigüt, Štefan Žlebič, Martin Sukič in Damjan Rajh. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Začetna enajsterica Mure na tekmi v Kišinjevu. Stojijo od leve: Nikola Petković, Gregor Balažic, Matic Maruško, Darick Kobie Morris, Matko Obradović, Žiga Kous. Čepijo: Mihael Klepač, Amar Beganović, Klemen Pucko, Luka Bobičanec in Tio Cipot. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tio Cipot se veseli evropskega prvenca. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Na tekmi je bilo okrog 30 privržencev Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ekspedicija Mure, ki se je s čarterskim letom odpravila v Moldavijo. Fotografija je nastala na mariborskem letališču. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu