Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muraši po enajstmetrovkah v polfinalu pokala

Skupinska fotografija murašev po zmagi v Kopru in napredovanju v polfinale. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v Kopru igrali četrtfinale pokala Slovenije. Nasproti jim je stala domača enajsterica, ki so jo naši nogometaši izločili po enajstmetrovkah. Končni rezultat je bil 5:6, po rednem delu in podaljšku pa se je tekma končala 1:1. Polčas 0:0. Z zmago so se naši nogometaši prebili v polfinale. Žreb bo v ponedeljek, 8. aprila.

Žlogar je tokrat nekoliko presenetil z začetno enajsterico, saj je na klopi pustil enega najboljših igralcev Tripija. Po kazni se je v ekipo vrnil Sadriu. Zaradi poškodb in ostaloh vzrokov so manjkali Cipot, Kasalo, Turudija, Saitoski, Laci, Domjan, Brkić in Katić. Mura je tekmo pričela v sistemu s tremi branilci, ki ga je med tekmo menjala v sistem s štirimi.

Koper: Koprivec, Pabai, Prce, Nkada (od 78. Sule), Osuji (od 90. Čustović), Palčič, Omladič (od 78. jelenič), Bručić, Tomek (od 90. Lauš), Ankrah in Sidibe (od 104. Mittendorfer). Trener: Aleksandar Radosavljević.

Mura: Mihelak, Pucko (od 78. Kyziridis), Sadriu, Antolin (od 78. Čakš), Maruško (od 57. Trontelj), Kous (od 97. Šarić), Maroša (od 112. Jovićević), Lamy (od 57. Tripi), Proleta, Kurtovič in Nuhanović. Trener: Anton Žlogar.

Strelca: 1:0 - Omladič (76.), 1:1 - Maroša (84.).

     Maroša

 Lamy  Antolin  Nuhanović

 Pucko  Kurtović  Kous  

 Sadriu  Maruško  Proleta

      Mihelak

Mihelak je reševal Muro

Prva priložnost na tekmi je pripadla Kopru. Po predložku Palčiča je bil na nekaj metrih sam Nkada, ki je streljal v Mihelaka. V šesti minuti je z dvajstih metrov meril Omladič. V 14. minuti so imeli Koprčani dve izjemni priložnosti v katerih se je znova izkazal Mihelak, ki je prvi strel odbil v vratnico. Mura je prvi strel proti vratom sprožila v 24. minuti, ko je Kous z dvaindvajsetih metrov streljal visoko prek vrat. V 36. minuti je Mihelak znova rešil Muro. Po kotu je bil z glavo najvišji Palčič.

Amadej Maroša za izenačenje in podaljšek

Tudi v drugem polčasu je prvi strel pripadel domačinom. V 52. minuti je s strani streljal Pabai. V 57. minuti je Žlogar opravil trojno menjavo. Vstopili so Trontelj, Kyziridis in Tripi, igro pa so zapustili Maruško, Pucko in Lamy. Ob tem je prišlo tudi do spremembe igralnega sistema. Črno-beli so se postavili s štirimi v zadnji vrsti. V 76. minuti je prišlo do spremembe izida. Domačini so izvedli dvojno podajo s katero so izigrali Murino obrambo in Omladič se je znašel iz oči v oči z Mihelakom ter ga s strelom v daljši kot premagal za 1:0. V 82. minuti je s prostega strela poskusil Jelenič. Mura je izenačila v 84. minuti. Po kotu in nekaj podajah je Tripi poslal žogo na drugo vratnio, kjer je bil v gneči najbolj spreten Maroša in izid izenačil na 1:1. Dve minuti pozneje je imel Čakš na nogi vodstvo. Prejel je globinsko podajo, krenil proti vratom, kjer je nekoliko preveč okleval s strelom, tako da so domačini na koncu njegov strel blokirali. V 93. minuti je po nevarnem protinapadu prek vrat streljal Pabai.

V podaljšku se rezultat ni spremenil

V 97. minuti je zaradi krčev igro zapustil Kous, vstopil pa je Šarić. V 99. minuti je Ankrah streljal visoko prek vrat. V 101. minuti je v kazenskem prostoru Kopra padel Čakš, potem ko ga je "brcnil" Sidibe, glavni sodnik pa ni pokazal na belo točko, čeprav je šlo za evidenten prekršek. VAR-a na tej tekmi ni. V zadnji minuti prvega podaljška je z roba kazenskega prostora visoko prek vrat streljal Kyziridis. Prvi podaljšek se je končal brez spremembe izida. V drugem je prvi zapretil Koper, ko se je v 107. minuti Ankrah odločil za strel z razdalje in nevarno streljal pod prečko. V 112. minuti je izjemno priložnost za Koper zapravil Jelenić, ko je po kotu z glavo streljal prek gola. V 115. minuti nova lepa priložnost za Koper, ko je Mihelak obranil strel Lauša z bližine. Dve minuti pozneje je Bručić nekoliko z leve streljal prek gola. V 120. minuti je po preigravanju z roba kazenskega prostora streljal Jovićević.

xG analiza tekme Koper : Mura

Sledile so enajstmetrovke, njihov potek pa je bil sledeč:

2:1 - Jelenič
2:2 - Nuhanović
3:2 - Sule
3:2 - Kurtović - njegov strel je Koprivec obranil
4:2 - Prce
4:3 - Jovićević
4:3 - Pabai je zadel prečko
4:4 - Kyziridis
5:4 - Palčič
5:5 - Šarić
5:5 - Lauš - streljal je prek vrat
5:6 - Trontelj

Ključna je bila sprememba igralnega sistema

Pvi polčas je statistično pripadel domačinom, ki so bili več pri žogi in bili agresivnejši. Muraši niso znali odgovoriti na njihov pritisk, povečini so izgubljali druge žoge. Posledica tega je, da je precej trpela obrambna vrsta. Tudi začetek drugega polčasa je bil podoben prvemu. Ključne so bile menjave v 57. minuti in sprememba igralnega sistema. Takrat se je povečala agresivnost, muraši pa so pričeli dobivati odbite žoge in postajali nevarnejši. Pri tem jih zadetek ni presekal, na koncu pa jih je borba nagradila z izenačujočim zadetkom. Proti koncu tekme in v podaljških je obema ekipama že pričelo primanjkovati moči, kar nekaj igralcev pa se je borilo s krči.

Statistični posladki

Amadej Maroša se je veselil stotega zadetka v dresu Mure. Mura je po letu 2020 znova v polfinalu pokala. Tega leta je tudi osvojila to lovoriko, ko je v polfinalu premagala Aluminij v finalu pa nato Nafto.

Kako so igrali?

Ocenite muraše na pokalni tekmi proti Kpru (3. april 2024). Kako so igrali? Ocenjujete tako, da jim podelite oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še trenerja Antona Žlogarja in glavnega sodnika Martina Matošo.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 4. aprila, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 77.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu