Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Muraši praznih rok proti Rennesu
21. oktober 2021

Začetna enajsterica Mure prit Rennesu. Stojijo od leve: Lorbek, Gorenc, Mulahusejnović, Maruško, Obradović, Kous. Čepijo: Horvat, Pucko, Lotrič, Karničnik in Šturm. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 3. krogu Evropske konferenčne lige morali priznati premoč francoskemu prvoligašu Stade Rennais oz. krajše Rennes. V mariboru, na stadionu Ljudski vrt je bilo 1:2, končni rezultat pa je bil dosežen že v prvem polčasu.

Mura je tekmo pričela v sistemu 3-4-3. Osrednja branilska trojica je bila pričakovano Gorenc, Maruško in Karničnik. Na levem krilu je igral Šturm, na desnem pa Kous. Sredinski dvojec sta tvorila Lorbek in Horvat. Za osrednjim napadalcem Mulahusejnovićem sta igrala Lotrič in Pucko.

Postava Mure: Obradović, Karničnik, Maruško, Gorenc, Kous, Horvat (87' Klepač), Lorbek (72' Ouro), Šturm, Pucko (72' Mandić), Lotrič (80' Maroša), Mulahusejnović (87' K. Cipot). Trener: Ante Šimundža.

Postava Rennesa: Gomis, Traore, Omari, Aguerd, Truffert, Bourigeaud (62' Tchaouna), Santamaria, Tait (63' Majer), Sulemana (46' Terrier), Guirassy (87' Ugochukwu), Laborde (77' Assingon). Trener: Bruno Genesio.

Tekmo so bolje pričeli gostje in že v 6. minuti stresli prečko Obradovića. Z glavo je sprožil Traore. Gostje so bili v uvodu hitrejši in črno-bele potisnili na svojo polovico. Mura je prvi strel proti vratom sprožila v 13. minuti, ko je s prostega strela poskusil Lotrič. V 16. minuti so si gostje priigrali enajstmetrovko. Nekoliko nerodno posredovanje Žige Kousa pri avt linije so gostje izkoristili, pobegnili v kazenski prostor, kjer je Maruško nepravilno oviral Guirassyja, ki je enajstmetrovko tudi izvedel. Takoj zatem je odgovorila tudi Mura. Lotrič je z desetih metrov bil premalo natančen. V 20. minuti je sledilo izenačenje. Veliko je storil Žan Karničnik, ki je žogo s polovice Mure popeljal v hiter protinapad, podal na desno stran do Lotriča, ki je neovirano zadel za 1:1. Po zadetku so vajeti igre znova prevzeli gostje, ki so bili zelo hitri in prihajali pred vrata Obradovića. V 33. minuti je poskusil Tait. Štiri minute pred koncem so gostje uspeli povesti.Najprej je streljal Santamaria, ki mu je Obradović strel obranil, odbito žogo pa je v mrežo pospravil najboljši strelec francoske lige Laborde.

V drugem polčasu je Mura igrala bolje kot v prvem, si tudi več upala in priigrali kar nekaj priložnosti. Tekma je bila odprta z obeh strani, zadeli pa bi lahko tudi gostje. Poskušali so Lotrič, Maruško in Pucko, vendar so vsi po vrsti zgrešili cilj. Na drugi strani je imel Obradović nekaj dela s strelom Tchaouneja. Zadnjih petnajst minut je Mura še intenzivneje iskala izenačenje, gostje pa so deloma tudi zavlačevali z igro. V sodnikovem dodatku je imel lepo in tudi zadnjo priložnost na tekmi Maroša.

Ante Šimundža, trener Mure: "Glede na prikazano, na samo prezentacijo proti Rennesu smo lahko ponosni, nismo pa zadovoljni. Ne želimo biti tisti, ki jim govorijo in jih trepljajo, kako ste dobri, a ste izgubili. Tega ne želimo. Hočemo biti tekmovalni. Lahko smo ponosni na fante, na celo ekipo, moramo pa biti nezadovoljni zaradi rezultata. Napredek in rast posameznikov in ekipe sta vidna iz tekme v tekmo. Rennes je ekipa, ki ima celo individualno najhitrejšo ekipo v ligi. Bili smo konkurenčni v hitrosti in intenzivnosti. To pomeni, da smo naredili korak naprej. Iz tega stališča je to pomemben kapital po teh treh tekmah, ki ga bomo skušali unovčiti v preostalih treh."

Mitja Lotrič, strelec zadetka za Muro: "Po prejetem zadetku smo zares začeli igrati. Dobro smo odreagirali. Mislim, da smo jim potem celo tekmo dobro parirali in prihajali v določene priložnosti."

Lestvica

1.Rennes     3 2 1 0 6:4 7 
2.Vitesse     3 2 0 1 4:2 6   
3.Tottenham    3 1 1 1 7:4 4   
4.Mura      3 0 0 3 2:9 0

IZ MEDIJEV

Žan Karničnik je bil podajalec pri izenačujočem zadetku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mitja Lotrič je za Muro dosegel svoj prvi zadetek v evropskih tekmovanjih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kapetan Mure je bil Žiga Kous. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Staniša Mandić in Baptiste Santamaria. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pozdrav z navijači po tekmi Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Naavijači Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Navijaška skupina Black Gringos je bila tokrat na vzhodni tribuni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Vzhodna tribuna Ljudskega vrta. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gledalci na vzhodni tribuni. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pozdrav po tekmi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mitja Lotrič na tiskovni konferenci po tekmi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu