Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Murašice dobile predčasno končano tekmo

Začetna postava na tekmi proti Primorju. Stojijo: Iva Kocijan, Špela Rozmarič, Evelina Kos, Kaja Korošec in Špela Kolbl. Čepijo: Margita Vasović, Kaja Horvat, Anja Eferl, Tija Šoštarič Karič, Živa Rakovec in Josilene De Jesus Matos. Foto: Loris Cipot

Nogometašice Mure so v 14. krogu slovenske ženske lige gostile ekipo Primorje Gaia Naturelle iz Ajdovščine. Primorke so v Bratonce pripotovale le z 9 igralkami. To je bila prva uradna domača prvenstvena tekma pod novim imenom in barvami. Z zmago 13:0 (9:0) so vknjižile nove tri točke oz. prve domače pod črno-belimi barvami. Murašice so s štirinajsto zmago v letošnjem prvenstvu obdržale prednost osmih točk pred prvimi zasledovalkami, Olimpijo iz Ljubljane. S Primorkami so odigrale 21. uradno tekmo in doslej zabeležile 21 zmag z gol razliko 318:3. Prvo uradno tekmo so odigrale v sezoni 14/15, ko so jih ugnale z rezultatom 38:0, kar je najvišja uradna zmaga v zgodovini ŽNK Pomurja.

Strelke: Anja Eferl (5', 29', 38'), Marija Capuder (avtogol 7'), Margita Vasović (14'), Špela Kolbl (21', 44', 53'), Josilene De Jesus Matos (30', 34', 56'), Margita Vasović (50'), Neli Hofman (70')

ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos, Kaja Korošec, Špela Kolbl (70' Asja Cvetkovič), Josilene De Jesus Matos, Živa Rakovec (62' Ines Sok), Tija Šoštarič Karič, Kaja Horvat, Špela Rozmarič, Anja Eferl (62' Neli Hofman), Margita Vasović (62' Thalita Ellen Silva Bomfim ). Trener: Amir Karić.

Primorje Gaia Naturelle: Monika Stjepanović, Sara Ušaj, Lara Ferjančič, Marija Capuder, Alenka Bric, Vita Dodič, Hana Abramič, Dorina Kiralj, Špela Pavlin

Trener Amir Karić je zaradi poškodb pogrešal Leo Dolinar, Lucijo Kos in Laro Klopčič. Po sezoni 17/18 in 84. uradnih tekmah v mlajših selekcijah je v članskem dresu debitirala domačinka Asja Cvetkovič. Sicer pa se je v Bratoncih, na vrhunsko pripravljenem igrišču, zbralo 140 gledalcev.

Kljub temu, da so gostujoče igralke igrale le z devetimi igralkami, so domačinke že od prvega sodniškega žvižga krenile po zmago. V 5. minuti je zadela Anja Eferl, v 7. pa je po napadu murašic Marija Capuder zatresla lastno mrežo. V 14. minuti se je svojega prvenca v črno-belem dresu veselila Margita Vasović. V 21. minuti je zadela kapetanka Špela Kolbl. Po nekaj neuspešnih napadih je v 29. minuti drugi zadetek dosegla Anja Eferl. V 30. minuti je bilo že 6:0, prvenca pa se je veselila De Jesus Matos. Ista igralka je v 34. minuti zadela še z razdalje. Štiri minute pozneje je svoj tretji gol na tekmi in 38. letos dosegla prva strelka črno-belih Anja Eferl. Do konca polčasa je še enkrat zadela kapetanka Špela Kolbl. Igralke so na odmor odšle z rezultatom 9:0, Primorke pa so ga končale z osmimi v polju.

Drugi polčas se je začel brez sprememb v igralskem kadru. Tako kot v prvem je tudi v drugem polčasu zadetek padel po petih minutah igre, zadela pa je Margita Vasović. V 53. minuti je mrežo tretjič zatresla Špela Kolbl. Ker murašie niso imele veliko dela v obrambi, so se večkrat vključevale v napad in ob večji zbranosti v zaključku bi kar nekajkrat lahko tudi zadele. V 56. minuti je zadela Josilene De Jesus Matos. Takrat je zaradi poškodbe igro zapustila še ena igralka Primorja. V 62. minuti je trener domačink Amir Karič, opravil prve menjave na tekmi, igro so zapustile Anja Eferl, Živa Rakovec in Margita Vasović, namesto njih so vstopile Neli Hofman, Ines Sok in Thalita Ellen Silva Bomfim. V 70. minuti je svoj prvi gol na tekmi dosegla Neli Hofman in postavila, kot se je izkazalo, končnih 13:0. Po zadetku je Karić kapetanko Kolblovo zamenjal s šestnajstletno Asjo Cvetkovič. Agresivnost je v naslednjih minutah nekoliko pojenjala, se je pa poškodovala gostujoča vratarka Monika Stjepanović. Ker ni mogla nadaljevati je glavni sodnik odpiskal konec tekme, gostujoče igralke so namreč ostale le s šestimi igralkami. Primorke so sicer večkrat pogledovale na uro in najverjetneje iskale trenutek, da tekmo čimprej končajo. Na koncu se je potrebno vprašati o smiselnosti takih tekem, saj si boljši klubi želijo le, da se take tekme končajo brez poškodb ali prejetih kazni.

S 14. zmago v sezoni, so murašice obdržale prednost osmih točk pred zasledovalkami in v zadnjo tretjino vstopajo kot vodilna ekipa. V zadnji tretjini se liga razdeli na polovico, naše igralke pa bodo merile moči z Radomljankami, Ljubljano in Olimpijo.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu