Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muri se ni uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje

Nogometaši Mure so v Mariboru odigrali zadnjo in odločilno tekmo prvenstva 1938/1939. Z morebitno zmago bi črno-beli ohranili upanje na eno od prvih treh mest, ki prinaša nadaljnje tekmovanje za naslov podzveznega prvaka. Žal so črno-beli tekmo izgubili s 6:4. Zaostajali so že ob polčasu ko je bilo 3:0 za domačine.

Prve minute prvega polčasa so minile v rahli premoči Maribora. Obramba Mure je bila na mestu in odločno odbijala vse napade domačinov. Muraši so prvič resneje zapretili v 30. minuti. V 32. minuti se je napadalec Mure znašel v čisti poziciji za strel, vendar ga je od zadaj zrušil branilec Maribora. Stranski sodnik je signaliziral, da je šlo za enajstmetrovko, glavni sodnik pa je po protestu domačinov pokazal na strel s šestnajstih metrov. Dve minuti pozneje so igralci Mure zadeli prečko. Po minutah napadov Mure so domačini povedli. V 38. minuti je prvi zadetek dosegel Vodeb. Le minuto kasneje je bil znova natančen Vodeb. Vratar Mure je odbil ostro žogo na katero so štartali Vincenc Jug in dva Mariborčana, ki sta z roko v gol potisnila branilca Mure in žogo. Muraši so na to odločitev protestirali, sodnik pa je zaradi tega izključil napadalca Mure Jožeta Bosino. To je igralce Mure tako zmedlo, da so v 42. minuti prejeli še tretji gol. Zadel je Tičar.

Kljub temu, da je v drugem polčasu Mura igrala le z desetimi igralci je na igrišče stopila kot prerojena. Kaj kmalu so črno beli znižali na 3:1, Mariborčani nato na 4:1, Mura pa na 4:2. Po nekajminutnem zatišju so domačini povedli s 5:2, nato pa je Mura dosegla dva zadetka in znižala na 5:4. Medtem ko je vsa publika pričakovala izenačenje so domačini dosegli še šesti gol in zmagali s 6:4.

Lestvica

1. Čakovečki   9 6 3 0 21:7 15
2. Železničar  8 4 3 1 12:7 11
3. Maribor    9 3 3 3 20:17 9
4. Mura     10 3 2 5 23:25 8
5. Rapid    10 3 2 5 19:21 8
6. Slavija   10 1 3 6 10:28 5

Odbor Ljubljanske nogometne podzveze je zavrnil protest Rapida, ki je protestiral zaradi sodniških napak na tekmi Rapid : Mura (1. december 1938). Tekma se je tako tudi uradno končala z zmago Mure z 1:4.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu