Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Murini "legionarji"

Trening Mure v Bakovcih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kot vsako moštvo na svetu ima tudi Mura igralce, ki si še morajo najti mesto v slovenskem prvoligaškem nogometu in so zato posojeni. Takšnih igralcev je trenutno osem. Pet igralcev je posojenih v slovenska nižjeligaška tekmovanja, dva igrata na tujih nižje ligaških zelenicah, eden pa v prvi ligi Telemach.

Beltinci

Alan Kaučič, Henrik Nerguti in Tilen Ščernjavič so posojeni v Beltince, ki trenutno po sedmih odigranih tekmah z desetimi točkami zasedajo šesto mesto na lestvici druge slovenske nogometne lige.

Alan Kaučič (letnik 2001) in Tilen Ščernjavič (letnik 2003) Beltince zastopata že od prvega kroga druge slovenske nogometne lige. Ščernjavič je pri tem začel vseh sedem krogov, ob tem pa prejel dva rumena kartona. Do sedaj je odigral 589 minut od možnih 630. Kaučič (letnik 2001; Beltince zastopa že tretjo sezono) se je v letošnjo sezono vrnil po deset mesečni poškodbi odigral pa je vsega štiri kroge, od takrat pa se v kader Beltinec ni uvrstil; uradne informacije sicer na uradni strani Beltinec nismo zasledili, vendar je najverjetneje, da je obnovil svojo poškodbo. Nerguti (letnik 2003) se je v Beltince letos preselil kot zadnji, sedmi krog pa je začel na klopi, a v igro ni vstopil.

Krka

V Krko se je vrnil Jan Đapo (letnik 2002). V igro je vstopil v šestem in sedmem krogu letošnje druge lige in skupno zabeležil 43 minute. Krka sicer za zdaj zaseda prvo mesto na lestvici.

Ljutomer

V Ljutomer, ki je odlično začel tretjeligaško tekmovanje, se je preselil Vito Štrakl (letnik 2002). Za Ljutomerčane, ki s tekmo manj zasedajo četrto mesto v letošnji izvedbi tretje lige vzhod, je do sedaj odigral 21 minut. Štrakl se je Ljutomeru pridružil komaj v četrtem krogu 3. SNL Vzhod.

Radomlje

Največ neodobravanja navijačev Mure je požela posoja Samsindina Oura (letnik 2000), ki ga je Mura konec prestopnega roka posodila v Radomlje. Ouro je prvo tekmo za Radomlje odigral 5. septembra proti Bravo. Upamo lahko, da bo dobil čim več minutaže in prepotrebnih izkušenj, ki jih Mura na sredini igrišča nujno potrebuje.

USV St. Anna/Aigen

V tretji rang avstrijske lige je posojen Luka Marič (letnik 2001), ki je do sedaj za Sveto Ano odigral vse tekme. V 569 odigranih minutah je dosegel tri zadetke in prejel en rumeni karton. Marič je bil v prejšnjih sezonah že član Mure in je pod taktirko Šimundže zbral nekaj minutaže tudi pri črno-belih. Lani je v drugi ligi zastopal Beltince in na 29 odigranih tekmah dosegel osem golov in pet asistenc.

Makedonikos Neapolis

Novopečenega grškega drugligaša bo kot posojen nogometaš v letošnji sezoni zastopal Tarik Bagola (letnik 2002). Centralni branilec se je v Grčijo preselil ob koncu prestopnega roka in ob takšni posoji se lahko samo vprašamo, za kakšno kakovost tekmovanja gre. Upajmo, da bo Bagola za razliko od Lacija nabral prepotrebne izkušnje in se v Muro vrnil kot močnejši igralec, saj je Mura prav na teh pozicijah v zadnjem letu najšibkejša.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu