Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Najbolj mi je všeč tovarištvo v klubu

Feri Maučec v petdesetih letih v dresu Mure. Mura je takrat pogosto igrala v modrih dresih. Fotografija je bila računalniško spremenjena v barvno. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Mura skozi čas

Najboljši posameznik slovenske republiške lige v sezoni 1958/59 je brez dvoma igralec Sobote Feri Maučec. Po petnajstih odigranih krogih je dosegel 28 zadetkov, kar znaša skoraj dva na tekmo. Do konca prvenstva je še sedem tekem, saj v ligi tekmuje 12 moštev, tako da bo Maučec svoj dosežek skoraj zagotovo še izboljšal. Že sedaj je prvi strelec lige, zadetek pa je dosegel praktično vsaki ekipi proti kateri je igral. Kdo je Feri Maučec? Z njim so se aprila 1959 pogovarjali v takratnem slovenskem športnem časniku Poletu.

Vaša osebna izkaznica?

"Rojen sem 26. 9. 1934, visok 165 cm, doma iz Gančan pri Beltincih, po poklicu pa sem revizor Zavoda za socialno zavarovanje."

V katerih nogometnih klubih ste že igrali?

"Od začetka mojega udejstvovanja v nogometu pa do danes sem bil stalno član nogometnega kluba Sobota."

Je vaša želja, da bi igrali v I. ali II. zvezni ligi?

"Rad bi nastopal v II. zvezni ligi."

Vaša najljubša zmaga in najljubši gol?

"Moja najljubša zmaga je bila 5. junija 1954 na prvenstveni tekmi z Rudarjem v Trbovljah, kjer je moje moštvo zmagalo s 3:2. Na tej tekmi sem dosegel gol in to je bila prva zmaga Sobote na vročih tleh v Trbovljah. Moj najljubši gol pa je bil na tekmi s Kovinarjem v Mariboru, kjer smo zmagali z 1:0. Ta zmaga je odločila o prvaku mariborske nogometne podzveze, ki se je kvalificiral v slovensko ligo."

Kolikokrat ste potresli nasprotnikovo mrežo v svoji nogometni karieri in še posebej v letošnji prvenstveni sezoni?

"Odkar igram nogomet, sem igral na 206 tekmah in dosegel 258 golov. 116-krat je moje moštvo zmagalo, 66-krat je bilo poraženo, 24-krat pa smo igraloi neodločeno. V letošnji sezoni sem dosegel 28 golov. Naj povem, da vodim o vseh tekmah osebno evidenco."

Proti kateremu moštvu v slovenski ligi igrate najtežje?

"Najtežje igram proti moštvu Branika, ker ima odlično obrambo in proti Triglavu, ker igrajo zelo surovo."

Kaj mislite o oranžadi, malinovcu in ljutomerčanu?

"Pravijo, da je ljutomerčan dober, toda jaz ga malo poznam, ker so mi ljubše brezalkoholne pijače."

Kaj vas je v nogometu najbolj razjezilo?

"V nogometu me največkrat razjezijo grobi izpadi nekaterih igralcev, jezen pa sem bil tudi na moji zadnji prvenstveni tekmi, ki sem jo igral proti Grafičarju. Sodnik mi je namreč očital, da sem se v kazenskem prostoru hote vrgel na tla, da bi izsilil enajstmetrovko. V resnici pa je bil nad menoj tako grob prekršek, da zaradi poškodbe nisem mogel nastopiti niti na prvenstveni tekmi proti Ljubljani."

Kolikokrat ste bili kaznovani?

"Nisem bil niti kaznovan, niti opominjan."

Kaj vam je v Murski Soboti najbolj všeč?

"Najbolj mi je všeč tovarištvo v klubu."

Imate vzornika?

"Na to vprašanje ne morem odgovoriti."

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Franc Maučec

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu