Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nino Kouter o karanteni

Zaradi dveh okužb med muraši je moral Nino Kouter zapustiti reprezentanco in oditi v izolacijo. Ampak pozor, to je bil prisiljen storiti kljub temu, da je imel negativen test na koronavirus. Zaradi takšne odločitve epidemiologov je ostal brez treh tako zelo želenih preizkušenj v dresu s slovenskim grbom. Samo predstavljamo si lahko, kako se je počutil Nino Kouter, ko ga je doletela informacija, da je zanj za deset dni konec svobode gibanja. "To je bil šok. Velik šok, gromozanski! Nisem mogel verjeti, da sem moral z negativnim testom v karanteno. Kaj pa vem ... Zdelo se mi je neumno, ampak seveda mi ni preostalo drugega kot spoštovati takšno odločitev. In ni mi bilo lahko, nikakor ne. Bil sem jezen, žalosten, živčen, razočaran, ogorčen ... Kombinacija vsega v navezi s šokom, ki sem ga doživel, ko sem izvedel, kaj se mi je pripetilo," je kolegom iz tiskane Ekipe SN pripovedoval ljubljenec navijačev Mure.

Predstavniki NZS so se trudili za drugačen scenarij, vendar namena niso dosegli. "Drži, najprej so mi rekli, naj se takoj še ne odpravim domov. Naj izoliran v hotelski sobi še malce počakam, da bodo poskušali, če bo to le mogoče, da bi opravil še en test in da bi potem v primeru negativnega izvida mogoče lahko ostal. Upal sem, da bo tako, močno sem upal, toda vmes sem dobil klic z NIJZ, da moram v karanteno, nato sem bil po elektronski pošti obveščen, kakšen natančno je protokol v zvezi s tem." 

Prekmurskemu vezistu tako ni preostalo drugega, kot da se je odpravil domov, in predstavljamo si, da je bila vožnja iz Ljubljane do ravnice mučna. "Res je bila. Šok še ni minil in še naprej so bila močno izražena vsa čustva, o katerih sem že govoril. Ko dobiš priložnost v reprezentanci, imaš seveda neizmerno željo, da bi se dokazal. Na začetek priprav sem odšel izjemno motiviran z jasno izraženim ciljem, da poskušam vse tisto, kar sem naredil ob prvem vpoklicu v izbrano vrsto, tokrat še nadgraditi. Se izkazati še bolj, se dokazati in si prizadevati opozoriti nase. Tisti torek je bil grozen. Bil je katastrofa, počutil sem se res zelo slabo. In nemočnega! Vsi okoli mene so me poskušali tolažiti in naslednji dan sem se tudi sam sprijaznil z nastalimi razmerami. Preprosto sem se moral. Okej, zgodilo se je, kar se je, sem pomislil. Na to nisem imel vpliva, karkoli je bilo nemogoče spremeniti. To je to, s tem se je treba soočiti in gremo naprej. Zdaj sem že v redu," je dejal Nino Kouter.

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Nino Kouter

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu