Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nino Kouter v članski reprezentanci Slovenije

Selektor članske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev na katere računa v marčevskih kvalifikacijah za svetovno prenstvo 2022. Na seznamu je znova igralec Mure Nino Kouter. Selektor si je Nina Koutra v živo ogledal na zadnji prvenstveni tekmi Mure in Maribora.

Slovenija bo 24. 3. igrala v Ljubljani s Hrvaško, 27. 3. v Sočiju z Rusijo in 30. 3. v Nikoziji s Ciprom.

Uradno sporočilo s strani nzs.si

Slovenska nogometna reprezentanca bo 24. marca začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022. V marčevskem terminu jo čakajo tri tekme, in sicer s Hrvaško doma ter Rusijo in Ciprom v gosteh. Selektor Matjaž Kek je ob tem danes objavil seznam igralcev, na katere bo računal na omenjenih dvobojih.

Na teh tekmah ne bo še vedno poškodovanega Benjamina Verbiča, vrača pa se izkušeni Bojan Jokić. Vprašljiv je tudi nastop Jake Bijola, ki je v karanteni v Hannovru. Eden od treh vratarjev pa bo Olimpijin Žiga Frelih.

"Skozi tekme v ligi narodov nam je uspelo sestaviti homogeno jedro igralcev, ki so ob solidnem rezultatu poskrbeli za to, da lahko z nekim optimizmom in z veliko željo in motivom pričakujemo začetek teh kvalifikacij," je uvodoma na spletni novinarski konferenci povedal Kek, ki bo prve igralce zbral v nedeljo, preostanek pa v ponedeljek.

Kek je še pojasnil, da je kakšen igralec več na seznamu, prav tako pa so v pripravljenosti rezerve, "saj v tako zgoščenem ritmu pride do poškodb, kartonov". Tudi Jokićeva vrnitev je deloma posledica tega. "Pogojena je z ritmom, s tekmeci, o katerih razmišljamo, seveda tudi o Rusiji, kjer igra. In tam v zadnjem času Jokić igra tudi v obrambi s tremi igralci, o čemer razmišljamo tudi pri nas," je pojasnil Kek, ki pa kot običajno ni odgovoril na vprašanje, ali bo kapetan ostal Jan Oblak ali bo kapetanski trak spet nosil Jokić. "To je stvar slačilnice in našega dogovora," pravi Kek.

Slovenija bo 24. marca ob 20.45 v Stožicah gostila Hrvaško, 27. marca bo v Sočiju ob 15.00 igrala proti Rusiji, 30. marca pa v Nikoziji ob 18. uri proti Cipru. V skupini H sta sicer še Slovaška in Malta.

Slovenija se je doslej s Hrvaško merila osemkrat ter petkrat izgubila in trikrat remizirala. S Slovaško je igrala šestkrat in trikrat zmagala, dvakrat remizirala in enkrat izgubila. Z Rusijo ima na petih tekmah po dve zmagi in poraza ter remi, s Ciprom ima na desetih tekmah pet zmag, tri remije in dva poraza, z Malto pa na šestih tekmah pet zmag in remi.

Za trinajst evropskih mest na 32-članskem svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo od 21. novembra do 18. decembra 2022 v Katarju, se bo potegovalo 55 evropskih reprezentanc v desetih skupinah. Kvalifikacije bodo potekale med marcem in novembrom 2021.

Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na SP, drugouvrščene ekipe pa čakajo dodatne kvalifikacije. Tem se bosta pridružili še dve najboljši ekipi, zmagovalki skupin, iz lige narodov, ki se ne bosta že neposredno uvrstili na SP ali v dodatne kvalifikacije.

Teh dvanajst moštev čakajo izločilni boji na eno tekmo za preostala tri mesta na SP. Te dodatne tekme bodo 24. in 25. marca ter 28. in 29. marca 2022.

SP pa bo prvič v zgodovini v jesensko-zimskem obdobju, turnir v Katarju bo namreč med 21. novembrom in 18. decembrom 2022. Branilka naslova je Francija.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu