Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nino Kouter znova v reprezentanci

Seznam reprezentantov na ketrem je znova Nino Kouter. Foto: nzs.si

Nogometaš Mure Nino Kouter je znova dobil vabilo v člansko izbrano vrsto Slovenije. Selektor Matjaž Kek ga je vpoklical drugič zapored. V nadaljevanju objavljamo prispevek s spletne strani nzs.si.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekme s San Marinom, Kosovim in Moldavijo. Pripravljalna tekma med Slovenijo in San Marinom bo 7. oktobra ob 20.45 v Stožicah, tekmi Uefa lige narodov s Kosovim in Moldavijo pa 11. in 14. oktobra ob 20.45 v Prištini oziroma Kišinjevu.

"Smo v novem položaju s tremi tekmami v enem oknu in to narekuje kakšno ime več na seznamu. V ligi narodov pa so igralci suspendirani že po drugem kartonu, zato lahko skozi teden pride na seznam še kakšno novo ime, tudi zaradi tega, ker bomo iz Prištine potovali neposredno v Kišinjev. Pričakovanja pa so jasna, želim zmagati na vsaki tekmi, od San Marina do Moldavije. Bosta pa gostovanji dali kakšno informacijo več in pokazali, v katero smer se razvijamo," je pojasnil Kek, ki zaradi omejitev glede novega koronavirusa spet nima na voljo igralcev iz ZDA in Azije, saj bi morali igralci v karanteno.

Tako so že zaradi tega odpadli s seznama potencialni reprezentanti Denis Popović, Tim Matavž, Aljaž Struna in Robert Berić. Še vedno ni niti Josipa Iličića, ki se šele vrača v proces treningov, je pa spet nazaj Benjamin Verbič.

"Spisek je pač vezan na začetke prvenstev, prestopni rok, kar nekaj igralcev še menjuje klube. Vse to vpliva. Naredili bomo vse, da bomo tudi na igrišču pokazali napredek. Popolnoma jasno mi je, da je treba zgraditi način igranja, da samo s kakovostjo igre lahko prideš do odmevnega rezultata, kar je tudi naš cilj. Liga narodov pa je pravšnja, da se zgradi novo jedro, ki bo dalo upanje za boljši izid. Z odnosom igralcev sem bil zelo zadovoljen, želim pa še več agresivnosti, odločnosti," je poudaril Kek, ki se je dotaknil tudi novincev na seznamu.

"Lovrić je dobil ustrezne dokumente, ampak si bo moral na igrišču zagotoviti poziv. Je lahko dobra osvežitev v zvezni vrsti, je ofenzivno naravnan. Jon Gorenc Stanković igra že nekaj časa standardno pri Sturmu, Jurčević pa je bil že nekaj časa v mojih mislih. Ves čas bom iskal rešitve, širil kader in bazo, ki bi lahko pomagala v prihodnje," je dejal Kek, ki tokrat spet ni poklical Bojana Jokića.

"Jokić je v širšem razmišljanju, ampak ravno te tekme dajejo možnost za nekaj novega. Bil je tudi poškodovan. Hočem pa preizkusiti Jurčevića, ker imamo deficit na tem položaju, manjka predvsem nekaj v ofenzivnem delu. To pa ne pomeni, da Jokića ni več v mojem razmišljanju," je dodal Kek.

Prav na tekmi s San Marinom bo preizkušal nove obraze. "To bo test za nova imena. Ne bom eksperimentiral, minutaža bo razdeljena. Jasno pa, da bom dal priložnost tistim, ki jih hočem videti. Vsaka prijateljska tekma je pa boljša kot trening," je še poudaril selektor.

Slovenija je v ligi narodov že odigrala dve tekmi, obe doma, in sicer z Grčijo 0:0, z Moldavijo pa 1:0. V ligi C in skupini 3 imata po štiri točke Grčija in Slovenija, Moldavija in Kosovo pa po eno.

Tekmo na Kosovem bodo Kekovi izbrani igrali 11. oktobra, v Moldaviji pa bodo gostovali 14. oktobra. Že 7. oktobra pa bodo Slovenci na prijateljski tekmi v Stožicah gostili San Marino.

S slednjim so se Slovenci merili štirikrat in štirikrat zmagali (2:0, 6:0, 3:0, 5:0). S Kosovom Slovenija še ni igrala, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0). Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., Kosovo je 116., Moldavija 175., San Marino pa 210.

 

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Nino Kouter

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu