Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Novinarska konferenca pred dvobojem z Ludogorcom
20. julij 2021

Trening Mure na Fazaneriji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pred tekmo z Ludogorcom sta pred novinarje stopila trener Ante Šimundža in Mihael Klepač. V nadaljevanju objavljamo poročilo, ki je bilo objavljeno na spletni strani Vestnika, vestnik.si.

Po sobotnem porazu proti Sežani vas čaka jutri tekma z Ludogorcem. Je sobotni obračun že pozabljen?

Mihael Klepač: "Seveda je pozabljen, je pa res, da se moramo iz tega poraza kaj naučiti in se usmeriti v novo tekmo."

Kaj veste o tokratnem nasprotniku?

Mihael Klepač: "Gre za zelo dobro ekipo. Mi smo nova ekipa v tem tekmovanju, danes bomo še enkrat analizirali nasprotnika in videli, kaj so njegove prednosti in slabosti. Na nas je, da izkoristimo njihove slabe strani v naš prid."

Kje vidite priložnost Mure v tokratnem dvoboju?

Mihael Klepač: "Imamo prednost domačega terena, navijačev, obetajo se tudi ugodni vremenski pogoji za igro. Moramo se pokazati v najboljši luči."

Kako ste se sami ujeli z ekipo? Kakšna je vaša forma?

Mihael Klepač: "Dobro sem se prilagodil ekipi, super mi je tu. Prav tako je bilo dobro zame, za mojo samozavest, da sem dosegel dva gola, da sem pomagal ekipi. Tu igram v napadu in doseganje zadetkov se od mene pričakuje."

S kakšnim rezultatom boste jutri zadovoljni?

Mihael Klepač: "Tega ne morem povedati. Lahko samo povem, da bomo dali od sebe tristo odstotkov, potem pa bomo videli, kaj bo."

V kakšnem stanju je ekipa pred jutrišnjim obračunom?

Ante Šimundža: "Gre za velikega nasprotnika, ki je velik favorit v obeh tekmah. Gre za ekipo, ki ve, za kaj gre, za ekipo, ki je serijski zmagovalec domačega prvenstva, vendar je z naše strani dojemanje tekme popolnoma enako kot za vsako drugo. To pomeni resen pristop in verjamem, da bomo dobro odgovorili na zahtevno tekmo."

Sobotna preizkušnja v domačem prvenstvu se ni izšla po vaših željah. Lahko ta tekma pusti kakšne posledice ali pa je že pozabljena, izbrisana?

Ante Šimundža: "Ne more biti pozabljena, niti izbrisana. Enostavno moramo črpati pozitivne strani iz te tekme, ki jih, čeprav se morda zdi čudno, ni bilo malo. Ampak zgodi se dan, ko nasprotniku gre vse, tebi pa ne gre nič. Moramo iti čez to, saj so zmage in porazi sestavni del športa. Tako to tudi dojemamo. Če pa bomo na tokratno tekmo prišli pametnejši, kar verjamem, da bomo, bomo imeli tudi pozitiven rezultat."

Ludogorec je izrazito napadalno usmerjena ekipa, hitra ekipa. Kako se jim postaviti po robu?

Ante Šimundža: "Gre za popolnoma drugačen tip igralcev, DNK ekipe je popolnoma drug. Edina podobnost s Škendijo, ki jo vidim, je ta, da sta obe ekipi zelo izkušeni. Dovolj pove že podatek, da je v Ludogorcu najmlajši igralec star 24 let. Gre za izredno izkušeno ekipo z evropskimi izkušnjami, z individualno kakovostjo, z organizacijo in agresivnostjo, seveda pa imajo tudi oni svoje slabosti, tako kot vsaka ekipa. Upam, da bomo te njihove slabosti čim bolj izkoristili."

Ste se osredotočili bolj na protinapade? Glede na to, da so izrazito napadalni, puščajo zadaj nekaj več prostora in imajo morda zato več problemov pri vračanju v obrambo.

Ante Šimundža: "Seveda puščajo prostor, tako kot vsaka ekipa. Mi moramo biti na zelo visokem evropskem in tekmovalnem nivoju. Če bomo v segmentih, ki so za to tekmo potrebni, vzdržljivi in vztrajni, bomo lahko pričakovali pozitiven rezultat."

Je kaj pomislekov glede kadra, začetne enajsterice?

Ante Šimundža: "Bomo videli, kako bodo igralci odreagirali, saj imamo danes še trening. Nekateri so že dobili priložnost, tudi z zadnje ligaške tekme sem dobil dosti informacij, pa tudi s prejšnjih dveh evropskih tekem, tako da bomo poskušali poiskati tisto najboljšo varianto."

Bo glede na vložek te tekme kakšen drugačen ritual pred začetkom?

Ante Šimundža: "Nimamo občutka, da gre za kaj večji vložek kot v prvem krogu. Kljub temu, da gre za napredovanje v tretji krog kvalifikacij, je naše dojemanje tekme popolnoma enako. Zelo pomemben je bil prvi nasprotnik, zelo pomemben je drugi nasprotnik, o vsem, kar sledi, pa bomo razmišljali po tem."

O kakšnem izhodišču razmišljate, s čim bi bili zadovoljni po prvi tekmi?

Ante Šimundža: "Nič drugače kot to, da bomo po prvi tekmi še vedno v aktivnem rezultatu."

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu