Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

NZS namenila finančno pomoč klubom

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na 4. seji sprejel sklepe o pomoči klubom v spomladanskem delu sezone 2020/21. NZS bo za pomoč klubom namenila skupno 345.068 evrov. Prav tako so v prvi in drugi ligi ter pokalu Slovenije podaljšali tudi možnost petih menjav na tekmo.

NZS bo pri pomoči klubom sofinancirala 50 odstotkov stroškov nadomestil za uradne osebe na spomladanskih tekmah v tekmovanjih 1. SNL, 2. SNL, pokala Slovenije, 3. SNL, 1. SFL in 2. SFL v skupnem znesku 256.418 evrov.

Prav tako NZS klubom za spomladanski del ne bo zaračunala oziroma bo pokrila strošek kotizacij za vodenje tekmovanj 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, 1. SFL, 2. SFL, 2. SML/SKL, ŽFL in vseh mlajših futsalskih selekcijah v skupni višini 44.700 evrov.

Krovna zveza bo z namenom dviga vrednosti blagovne znamke oziroma produkta prve lige pokrila polovico nove komercialne aktivnosti, in sicer polovico dodatnih stroškov za najem led-panojev za tretji, četrti in peti televizijski prenos v posameznem krogu tekmovanja, kar po podatkih NZS pomeni skupno 35.200 evrov.

NZS pa klubom za spomladanski del te sezone ne bo zaračunavala niti stroškov taks za registracije in certifikate ob njihovih prestopnih dejavnostih, ocenjenih na 8750 evrov.

Prav tako je IO NZS podaljšal možnost petih menjav v treh prekinitvah v spomladanskem delu na tekmah 1. SNL, 2. SNL in pokala Slovenije.

IO NZS je ob tem sprejel sklepe o finančni stimulaciji klubom 1. SŽNL za pridobitev licence za tekmovalno leto 2021/22. Klubom 1. slovenske ženske nogometne lige (1. SŽNL), ki bodo v tekmovalni sezoni 2021/2022 pridobili licenco v skladu s Pravilnikom o licenciranju nogometnih klubov, se dodeli finančna vzpodbuda v višini 1000 evrov na klub.

Upravičenost za navedena finančna sredstva se ugotavlja na podlagi uradnih podatkov postopka licenciranja po zaključku vseh postopkov - praviloma po 30. maju.

Opomba: finančna pomoč je posledica zaprtja stadionov in izpada dohodkov zaradi koronavirusa.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu