Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Od megle do razjasnitve - Bravo Mura!

Navijaški pogled s severa na polne tribune. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Matjaž Vöröš

Po nedeljski megli smo se na tekmo odpravili z malce negotovosti. Zaznamoval jo je nekoliko neposrečen pričetek tekme, črno-belim pa je nasproti stala ekipa, ki v devetdesetih minutah redko prejema zadetke. Da bi ga dosegli so imeli tokrat na voljo le 65 minut.

Za razliko od nedeljske tekme, sem se tokrat s prijatelji odpravil na severno tribuno. Seveda v pričakovanju, da vidimo kakšen zadetek v nasprotni mreži. Na drugi strani nas je pričakal pogled na lepo zapolnjeno Fazanerijo. Kljub zgodnji medtedenski uri se je zbralo več kot 2000 gledalcev. Veliko je k temu pripomogel prost vstop in zagotovilo kluba pred tekmo, da lahko imetniki vstopnic nedeljske tekme brez skrbi zasedejo svoje sedeže.

Tekma se je pričela z Murino izvedbo prostega strela. Prvi polčas je minil kot bi mignil. Ob tem se mi vedno poraja vprašanje, zakaj v nogometu ne poznamo pravila, da se ob premalo odigranih minutah tekma ne začne ponovno. Tudi igralci so bili začudeni, da je sodnik tekmo prekinil že po 20 minutah in jih poslal v slačilnico.

Drugi polčas je Mura začela klavrno, Bravo je pritisnil, a ni izkoristil svojih priložnosti. Kljub krajši tekmi, je domači strateg Damir Čontala opravil zamenjavo v svoji, 65. minuti. A zamenjava ni imela želenega učinka. Šrolerja, ki je prav danes, 2. novembra, praznoval rojstni dan, je zamenjal Shabanhaxhaj. Mladi Avstrijec se kot kaže še vedno ne znajde najbolje v slovenski nogometni ligi, ki se zanj včasih zdi preostra.

Muro trenutno rešuje konstantnost. Zelo dobro se v črno-belem dresu znajde Daku, ki zna žogo dobro zagraditi in je prava neznanka za nasprotno obrambo. Ko ne zabije, s potezo več zaposli soigralce. Tudi tokrat je bilo tako. Konstanto na desnem bočnem položaju drži tudi Amar Beganović, na levem krilu pa je (kljub temu, da vmes pretirava z preigravanjem) zadnje čase spet stabilen Mihael Klepač. Ne smemo pozabiti na Klemna Mihelaka, ki bi po videnem moral že v začetku sezone dobiti veliko več priložnosti, kot jo je.

Kljub slabši tekmi se tako v Maribor odpravljamo s četrto zaporedno zmago. Tako to počnejo velike ekipe. Kvaliteto pa, kot sem že večkrat omenil v podcastu Doj se prosi imamo. In to že od vsega začetka. Prej je pri igralcih manjkala le čarno-bejla samozavest in zavedanje za kateri grb igrajo. Zdaj jim moramo z obiskom vrniti še navijači, zato vsi v Maribor!

Kolumne ne odražajo uradnega stališča spletne strani Nk Mura skozi čas.
Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu