Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Peklenski teden pričenjamo proti Aluminiju

V dvoboju za žogo Kai Cipot in Jure Matjašič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pred daljšim, marčevskim reprezentančnim premorom, čakajo črno-bele še tri tekme, vse v razmaku osmih dni. V soboto 6. marca na Fazanerijo prihaja Aluminij, v sredo se Mura odpravlja v Domžale, nato pa sledi v nedeljo na Fazaneriji prekmursko štajerski derbi.

Tradicionalni tekmec

Za uvod čaka črno-bele tradicionalni tekmec iz Kidričevega. Gre za ekipo s katero ima Muro dolgo tradicijo medsebojnih tekem, tudi iz nekdanje 2. jugoslovanske in slovenske lige. To bo tretja letošnja tekma Mure in Aluminija, obe pa sta se končali z 1:2. Oktobra so na Fazaneriji slavili rdeči, decembra pa so črno-beli v blatnem Kidričevem Aluminiju vrnili za poraz v Murski Soboti. Pred tekmo se obe ekipi borita za svoje cilje v tej sezoni, Aluminij za obstanek, Mura pa za Evropo.

Vračajo se poškodovani igralci

Po zmagi v Ljubljani, kjer nismo umirali v lepoti, so črno-beli v svoje vrste vnesli nekaj mira. Dejstvo je, da bo to zmago potrebno potrditi, na tak ali drugačen način. Razveseljivo je, da sta s treningi znova pričela Luka Bobičanec in Žiga Kous, ki sta tekmo proti Bravu izpustila zaradi poškodbe. Razen dlje časa odsotnih igralcev bo imel Ante Šimundža na voljo vse igralce, saj nobeden ni kaznovan zaradi kartonov. Na drugi strani bo pri Aluminiju zaradi kartonov manjkal napadalec Haris Kadrić. Zanimivo bo videti tudi kako bo tekmo odigral Mihael Klepač, še jeseni igralec Aluminija.

Še vedno brez gledalcev

Tekmo bo sodil Dejan Balažič, za katerega bo to druga tekma med Muro in Aluminijem. Prvič je sodil v polfinalu pokala Slovenije, ko je Mura na Brdu pri Kranju Aluminij ugnala s kar 0:4. Zaradi odloka vlade o preprečevanju širjenja koronavirusa bo tekma še vedno odigrana brez gledalcev. Pričela se bo v soboto, 6. marca ob 15.00. Prenos bo na televiziji Planet 2.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu