Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Posojilo Muri 05 dobilo epilog

Objavljamo članek iz Vestnika, ki govori o posojilu Komunale Muri 05. JP Komunala je 29. maja 2012 posodila Muri 05 250.000 evrov.

S posojilom, ki ga je maja 2012 komunalno podjetje dalo nogometnemu klubu, se je ukvarjalo okrožno sodišče v Mariboru.

Na okrožnem sodišču v Mariboru se je končalo sojenje v zadevi Posojilo Javnega podjetje (JP) Komunala Murska Sobota Nogometnemu društvu (ND) Mura 05. JP Komunala je 29. maja 2012 posodila 250 tisoč evrov Nogometni šoli (NŠ) Mura 05, ki pa je z novo posojilno pogodbo dobljeni denar posodila naprej ND Mura 05, da je to lahko poravnalo obveznosti do Nogometne zveze Slovenije, davčne uprave in del dolga do nogometašev ter tako prejelo tekmovalno licenco tudi za evropska tekmovanja. Junija 2013 je nato ND Mura 05 kot društvo propadla in vse do danes ni vrnila vsega posojenega denarja.

Nekdanji murskosoboški župan Anton Štihec je bil v četrtek obsojen zaradi kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev, sodišče pa mu je izreklo kazen 18 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. Štihec je bil obsojen, da je ravnal v nasprotju z zakonom in internimi akti, ko je odredil nakazilo iz občinskega proračuna JP Komunala. Sodba še ni pravnomočna, saj je Štihčev odvetnik že napovedal pritožbo.

akratne člane nadzornega sveta javnega podjetja – Ernesta Ebenšpangerja, Karla Žekša in Marka Martinuzzija – je sodišče danes oprostilo obtožb o pomoči pri oškodovanju javnih sredstev. Martinuzzi pa je bil obenem v isti zadevi obsojen zaradi kaznivega dejanja ponarejanja ali uničenja poslovnih listin, ko je maja 2012 JP Komunala nekaterim nogometašem Mure lažno potrdila napotnice, da so v podjetju opravljali študentsko delo, in so na ta način dobili poplačani dolg. Sodišče je Martinuzziju izreklo kazen štiri mesece zapora s preizkusno dobo enega leta.

Šiftar v ločenem postopku

V zadevi Posojilo Javnega podjetje (JP) Komunala Murska Sobota Nogometnemu društvu (ND) Mura 05 je bil kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev obtožen tudi nekdanji direktor JP Komunala Drago Šiftar, vendar bo sodišče zaradi obtoženčeve bolezni sojenje proti njemu dokončalo v prihodnje

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu