Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Po zaostanku poskrbele za preobrat

Kaja Korošec je dosegla dva zadetka. Foto: Zdravko Turk/facebook ŽNK Radomlje

Nogometašice Mure so v 15. krogu slovenske ženske lige gostovale v Radomljah, kjer so odigrale prvo tekmo v ligi za prvaka. Z zmago 1:3 (0:0) so vknjižile nove tri točke.

Črno-bele so s petnajsto zmago v letošnjem prvenstvu obdržale prednost osmih točk pred prvimi zasledovalkami Olimpijo iz Ljubljane. Prvič v tej sezoni so murašice lovile zaostanek na tekmi, rumenosrčne pa so našim igralkam v letošnji sezoni zabile več kot polovico vseh golov. Drugič se je zgodilo, da v prvem polčasu niso dosegle zadetka.

Strelke: Noelle Vilčnik (52'); Špela Rozmarič (76'), Kaja Korošec (83', 93').
ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Sara Gradišek, Margit Kosirnik Maša Osojnik (78' Ana Gerjolj), Laura Šenk (87' Katarina Gadnik), Maja Madon, Tajda Hlebec, Jona Javoričnik, Ajda Zajc, Noelle Vilčnik (84' Monika Kastelec), Tinkara Testen. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos, Kaja Horvat (76' Neli Hofman), Kaja Korošec, Špela Kolbl, Josy Matos, Thalita Bomfim (65' Živa Rakovec), Tija Šoštarič Karič (71' Ines Sok),, Špela Rozmarič, Anja Eferl, Margita Vasović (65' Lucija Kos,). Trener: Amir Karić.

Rumeni kartoni: Tajda Hlebec 7', Ajda Zajc 30', Jona Javorič 53', 70' ; Lucija Kos 84'

Rdeči karton: Jona Javorič 70'

Amir Karić zaradi poškodbe še vedno ni mogel računati na Leo Dolinar, manjkala je še tudi poškodovana Lara Klopčič, v prvi postavi pa je prvič začela Thalita Bomfim.

Uvodne minute so se dogajale med obema kazenskima prostoroma. Obe ekipi sta večinoma kombinirali na sredini igrišča. V 7. minuti je po prekršku nad Josy Matos porumenela domača igralka Tajda Hlebec. V 9. minuti so preko kapetanke Špele Kolbl prvič zapretile murašice, vendar so domačinke strel blokirale. V 12. minuti je po kotu Kaje Korošec do strela prišla Josy Matos, vendar je žoga zletela mimo vrat. V 19. minuti se je v priložnosti znašla Špela Kolbl, vendar napadalka črno-belih ni bila natančna pri strelu. V 20.minuti je do priložnosti prišla Anja Eferl. V 22.minuti so prvič na tekmi zapretile domačinke in zadele prečko, vendar je bila igralka rumenosrčnih v prepovedanem položaju. V 28. minuti je bila po obetavnem napadu Špela Kolbl v prepovedanem položaju. V 30. minuti je po prekršku nad Anjo Eferl porumenela domača igralka Ajda Zajc. V 31. minuti je bila po prostem strelu prekratka Evelina Kos. V 41. minuti je po predložku Josy Matos streljala Margita Vasović. Dve minuti pozneje so naše nogometašice znova izvajale prosti strel, prekratka pa je bila Josy Matos. Ob izteku prvega polčasa je z razdalje streljala Evelina Kos, vendar je domača igralka blokirala strel. Prvi polčas se je končal z začetnih 0:0.

Drugi polčas se je začel brez sprememb v igralskem kadru. Vse do 51. minute je potekal boj na sredini igrišča, nato pa so domačinke po prestreženi žogi in globinski podaji do Noelle Vilčnik zadele za vodstvo z 1:0. Prvič v sezoni se je zgodilo da so nasprotnice zadele prej kot črno-bele, posledično pa so tudi prvič zaostajale. Takoj po zadetku je po prekršku nad Špelo Kolbl porumenela domača igralka Jona Javorič. V 65. minuti je trener murašic Amir Karič zamenjal dve igralki. Iz igre sta odšli Margita Vasović in Thalita Bomfim v igro pa sta vstopili Evelina Kos in Živa Rakovec. V 70. minuti je znova porumenela Jona Javorič, ki je nepravilno ovirala Špelo Kolbl. Drugi rumeni karton je pomenil predčasno pot pod prho. Sledila je še ena menjava pri črno-belih. Iz igre je odšla Tija Šoštarič Karič v igro pa je vstopila Ines Sok. Po rdečem kartonu so murašice še bolj napadle gol Radomljank. V 76. minuti je Kaja Korošec izvajala kot. Lucija Kos je žogo preusmerila do Špele Rozmarič, ki je zadela za 1:1. Po zadetku je igrišče zapustila Kaja Horvat v igro pa je prišla Neli Hofman. V 78. minuti je tudi domači strateg opravil prvo menjavo iz igre je odšla Maša Osojnik v igro pa je vstopila Ana Gerjol. V 83. minuti je po podaji Neli Hofman za vodstvo oz. preobrat na tekmi poskrbela Kaja Korošec. V 84. minuti je pri domačinkah iz igre odšla strelka gola Noelle Vilčnik v igro pa je vstopila Monika Kastelec. V isti minuti je porumenela murašica Lucija Kos. Kljub vodstvu so murašice nadaljevala z napadalno igro in iskale še tretji zadetek. V 87. minuti je še domači trener opravil zadnjo menjavo iz igre je odšla Laura Šenk v igro pa je vstopila Katarina Gadnik. Naše igralke so napadalno igro kronale v 93. minuti, ko je po podaji Špele Kolbl zadela Kaja Korošec in postavila končni izid 3:1.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu