Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Uspehi mladih murašev na turnirju v Umagu

Selekcija U13 proti Juventusu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: b4.sportcamps.app

Marca je v Umagu potekal turnir Umag Trophy 2023 na katerem so se pomerili mladi nogometaši od U8 do U13. Gre za enega največjih turnirjev v naši okolici, ma katerem vsako leto sodelujejo mnoga znana imena. Največji uspeh je dosegla selekcija U13, ki je osvojila tretje mesto. Mladi muraši so med drugim ugnali torinski Juventus.

U8

V starostni skupini U8 je sodelovalo 48 ekip. Muraši so bili v skupini H, kjer so bile še ekipe FC Atacante, NK Istra 1961, NK Petrovija, NK Šampion Celje in NK Rudar Velenje. Najprej so s 4 : 1 premagali Rudar, sledili sta še zmagi z 1 : 0 proti Atacanteju in 3 : 0 proti Petroviji. Sledili sta še zmagi proti Šampion Celje in NK Celje ter poraz proti NK Istra 1961. V četrtfinalu so se pomerili proti Crveni Zvezdi, kjer so mladi muraši klonili z 1:0. Sledil je remi proti Mariboru in poraz po enajstmetrovkah ter končno sedmo mesto. Za Muro so igrali Izak Žalig, Niko Gomboc, Vid Kous, Jure Donko, Anej Špur, Anže Benko, Neo Klobasa, Filip Pelemiš, Anej Marič in Marko Serec.

U9

V kategoriji U9 je sodelovalo 61 ekip. Muraši so sodelovali z dvema ekipama, in sicer Mura črni ter Mura beli. Za ekipo Mura Črni so igrali Niko Valec, Svit Recek, Jakob Celec, Žak Valner, Žak Poštrak, Alen Mašič, Lamin Šavel, Saša Cotter, Anej Salana, Gal Pečič, Tijan Cener in Blaž Pučko. Za ekipo Mura Beli so igrali Lian Debelak, Liam Pavel, Rok Škraban, Lukas Kokaš, Juš Kekec, Neo Ficko, Žan Kerčmar, Kai Hajdinjak in Noel Škaper. Mura Črni so v predtekmovalni skupini z gol razliko  28:2 končali na drugem mestu, nato pa so v zlati skupini dvakrat klonili proti NK Poreč Jadran in NK Maribor ter na koncu zasedli trinajsto mesto. Mura Beli so bili v predtekmovanju peti, nato pa premagali Dravinjo in Zarico Kranj, kar je zadostovalo za 33. mesto.

U10

V kategoriji U10 je nastopilo 52 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije, Madžarske, Avstrije in Bolgarije. Mladi Muraši so igrali v skupini F, kjer so nastopili še Crvena Zvezda, NK Domažale modri, NK Pohorje, NK Celje in NK Kety Emmi/Impol Bistrica. Skupinski del so zaključili na drugem mestu, boljši so bili le igralci Crvene Zvezde. V osmini finala so premagali ekipo NK Sava Kranj, sledil pa je četrtfinalni poraz proti NK Domžale rumeni. S porazom proti FC Nacional Sofia so muraši tudi zaključili s tekmovanjem in osvojili končno sedmo mesto. Pod taktirko glavnega trenerja Nika Kisilaka in pomočnika Roberta Jeriča so igrali Žiga Luk, Vid Petkovič, Luka Pok, Maj Ulen, Maks Horvat, Gaj Erjavec, Vanja Pelemiš, Vid Stane Polanič, Jaša Serec, Til Toplak, Niko Jerič, Leo Koša, Taj Rudaš in Vid Horvat.

U11

V skupinskem delu so odigrali sedem tekem, ob tem pa zabeležili pet zmag in dva neodločena izida in končali na drugem mestu ter se prebili v zlato skupino. V osmini finala je bila po streljanju kazenskih strelov boljša ekipa Jadran Poreč, v razigravanju od devetega mesta naprej, pa so bili, prav tako po streljanju kazenskih strelov, boljši nogometaši Maribora. Muraši so tako osvojili 13. mesto. Za Muro so pod vodstvom trenerja Blaža Kousa igrali Ahil Gačevič, Tim Hajdinjak, Nik Maglica, Bine Varga, Aljaž Farič, Erik Černela, Nino Šaruga, Kleo Vučak, Luka Špoljarić, Đorđe Petrovič, Jaša Ratnik, Jon Kous, Nel Zemljič, Tim Vukan in Rok Perkič.

U12

V skupinskem delu so odigrali pet tekem, ob tem pa zabeležili tri zmage in dva poraza ter končali na drugem mestu in se prebili v zlato skupino. V osmini finala je bil boljši Arsenal z 2 : 0, v razigravanju od devetega mesta naprej pa so bili boljši nogometaši Tabor Maribor z 1 : 0. Ekipa je tekmovanje končala na 13. mestu. Za čarno-bejle so pod vodstvom Reneja Cetla igrali Jakob Erniša, Matic Kozar, Bor Cvetko, Tim Jerebic, Matic Kovačec, Žiga Svetec, Gal in Maksimiljan Petek, Nian Kerec, Vuk Bajić, Rene Grebenar, Nejc Špur, Miha Hajdinjak, Vid Jerebic, Taj Ošlaj, Maj Buček, Gal Jakob Horvat in Rok Perkič.

U13

Selekcija U13 je na Umag Trophy 2023 osvojila končno tretje mesto, potem ko je v tekmi za tretje mesto s 4:3 premagala Donatello Calcio Udine. Muraši so na poti do tretjega mesta med drugim premagali torinski Juventus z 2:1, v polfinalu pa so šele po enajstmetrovkah klonili proti Arsenalu. Za čarno-bejle so igrali Štertak, Horvatič, Matiš, Kren, Kološa, Ribaš, Sovič, Wachter, Perkič, Durič, Bauer, Kutoš, Rošker, Leljak, Kuzma, Kaučič, Kreft, Plevel in Muraus. Ekipo je vodil Damjan Grah, ob pomoči tehničnega vodje Aleša Kološe.

Selekcija U13 je ugnala vrstnike Juventusa. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: b4.sportcamps.app

Selekcija U13 je ugnala vrstnike Juventusa. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: b4.sportcamps.app

Selekcija U13 je ugnala vrstnike Juventusa. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: b4.sportcamps.app

Selekcija U13 je ugnala vrstnike Juventusa. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: b4.sportcamps.app

Selekcija U13 je ugnala vrstnike Juventusa. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: b4.sportcamps.app

Selekcija U13 je ugnala vrstnike Juventusa. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: b4.sportcamps.app

Mura in Arsenal - selekciji U12. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: NŠ Mura

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu