Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Poraz Mure v Kopru

Jan Gorenc je igral na položaju desnega branilca. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v Kopru doživeli šesti poraz v sezoni, saj je bil Koper z zadetkom Mišiča boljši z 1:0. Končni rezultat je bil dosežen že v prvem polčasu, saj je gol padel v 35. minuti.

Kaj se dogaja z Muraši?

To je eno izmed glavnih vprašanj simpatizerjev Mure. Če pogledamo tekmo z zadnjega gostovanja v Kopru in današnjo sta si različni kot dan in noč. Muraši so takrat leteli po igrišču, se borili za črno-beli dres, bili uigrani in povsem razbili Koper. Danes je zadeva izgledala diametralno nasprotna. Mura ni imela nobenega prav posebej razpoloženega igralca in na igrišču je vse skupaj izgledalo kot, da ekipa igra prvič skupaj. Je problem psihološke narave, ali kaj drugega? Vsekakor bo odgovore potrebno poiskati zelo hitro, saj se tekmeci Muri nevarno približujejo, cilj Mure pa ostaja Evropa.

Spremenjena začetna enajsterica

Ker je pri Muri zaradi kartonov manjkal Karničnik, zaradi poškodbe oz. bolezni pa Kous in Pucko, je imel Ante Šimundža težave koga postaviti na krilo. Na desnem krilu v obrambi je prvič zaigral Jan Gorenc, čeprav je njegov standardni položaj v obrambi na sredini. Zaradi poškodb pa so manjkali še Antolin, Kozar, Karamarko, Simić, Gyergyek in Brkić. Ostali položaji so bili več ali manj standardno popolnjeni. Zelo dobro je zopet igral Ouro.

Problemi po desni strani

Prve pol ure so bili nekoliko več pri žogi domačini, ki so kontrolirali sredino, dobivali druge žoge in nevarno prihajali pred vrata Mure. Najbolj nevarni so bili po murini desni strani od koder so tudi dosegli prvi zadetek. Najprej je Obradović strel odbil, žoga je priletela točno na noge Mišiću, ki mu z desetih metrov ni bilo težko poslati žoge v prazno mrežo. Mura je v prvem polčasu prek Šturma in Maroše zapravila dve obetavni priložnosti.

Vratnica Mure v drugem polčasu

Tudi v drugem polčasu so domačini odbijali poskuse Mure in obvladovali sredino igrišča. Mura si je najlepšo priložnost priigrala v 68. minuti, ko je Jan Gorenc zadel vratnico.

Statistični posladki

Matic Maruško je odigral 230. tekmo v črno-belem dresu. Ninu Koutru manjkajo še štirje nastopi, da bo dosegel dvestotico. Amadej Maroša je zabeležil 160. nastop v dresu Mure.

V naslednjem krogu, ki bo že v nedeljo, 28. februarja, bo Mura gostovala v Ljubljani pri razigranem Bravu.

Lestvica:

1. Maribor    23 12 7 4 46:28 43
2. Olimpija   23 12 7 4 29:15 43
3. Mura     23 10 7 6 27:17 37
4. Domžale    23 8 9 6 33:28 33
5. Bravo     23 8 9 6 26:24 33
6. Koper     23 9 6 8 31:30 33
7. Celje     23 7 5 11 23:27 26
8. Tabor Sežana 23 7 5 11 25:33 26
9. Aluminij   23 4 9 10 17:33 21
10.Gorica    23 3 6 14 15:37 15

IZ MEDIJEV

Gneča v kazenskem prostoru Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matko Obradović je obranil strel napadalca Kopra. Ob njem je Samsindin Ouro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Stadion v Kopru. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Spremljali smo boj za vsako žogo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu